VINCEKOVO Udruga vinogradara Gerico obilježila Vincekovo velikom feštom u Osonjaku

Objavljeno 22.01.2020.

Udruga vinogradara Gerico iz Bednje velikim je društvenim okupljanjem i veselicom kod klijeti svog predsjednika Željka Polančeca u Osonjaku u nedjelju, 19. siječnja, obilježila Vincekovo. Uz članove Gerice, skupu su se pridružili i brojni gosti – članovi vinogradarskih udruga iz Brckovljana, Dugog Sela, Zeline, Svetog Križa Začretja, slovenske Slivnice, Ivanca, Klenovnika i Jesenja, pa je tako prvom ovogodišnjem Vincekovom rezu prisustvovalo oko 110 vinogradara!

Raspoloženje je bilo odlično, a ceremoniju orezivanja trsova i njihova zalijevanja starim vinom vodio je bivši predsjednik udruge Mirko Bistrović.

Prve šibe s trsova orezao je gazda Željko Polančec.

-Šibe su, dakako, završile u kanti pa nam sad samo preostaje da pratimo kak budu potjerale i da po tome ocijenimo kakvo nam bude novo vinsko leto. No, nigdar ni bilo da bar nekak nije bilo i zato vjerujemo da nas i ove jeseni čeka dobra berba – poručio je Polančec te izrazio zadovoljstvo što još uvijek velik broj vinogradara i podrumara drži do tradicije, a osobito do Vincekovog, koje predstavlja simboličan početak nove sezone radova u vinogradu.

Gorice je potom blagoslovio vlč. Danijel Herceg, župnik iz Jesenja, uz molbu Bogu da blagoslovi trud ljudskih ruku.

Druženje je nastavljeno uz nareske, kotao graha, kolače i vrsna vina iz dobro poznatog domaćinova podruma, a svoj obol fešti dali su i raspoloženi muzikaši iz Mix banda.

U ime Općine Bednja, manifestaciji je nazočio zamjenik načelnika Ivica Hrenić koji je pozdravio sve prisutne i izrazio zadovoljstvo velikim odazivom manifestaciji.

Atmosfera je bila sjajna, a o tome svjedoče i brojne čestitke koje je domaćin primio od članova Gerice, ali i od mnogih gostiju.