Uvodna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade vatrogasnog doma u Bednji“

Objavljeno 02.05.2019.

U subotu, 4. svibnja, u prostorijama vatrogasnog doma u Bednji održat će se uvodna konferencija na kojoj će sudionici biti informirani o projektu predstojeće energetske obnove zgrade.

Podsjećamo, radovi na energetskoj obnovi sufinanciraju se iz EU fonda za regionalni razvoj – Operativni program Konkurentnost i kohezija – Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Riječ je o natječaju koji je u siječnju lani raspisao Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, a na koji je projekt uspješno prijavila Općina Bednja u suradnji s AZRA-om.

Uz uređenje objekta, jedan od najvećih benefita ovoga projekta bit će veliko smanjenje potrošnje energenata, točnije, stručne procjene govore da bi se troškovi grijanja ubuduće trebali smanjiti za najmanje 50%.

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak u međuvremenu je potpisao ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi s tvrtkom Enigma iz Lepoglave, koja je u provedenom postupku javne nabave bila najpovoljniji ponuditelj.

Ugovoreni radovi vrijedni su nešto više od milijun kuna, a obuhvaćaju izvođenje arhitektonsko-građevinskih, strojarskih i elektrotehničkih radova.

Za njihovo izvođenje osigurana je bespovratna potpora od 600.000 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj koja se realizira posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na uvodnu konferenciju pozvani su i predstavnici svih dobrovoljnih vatrogasnih društava i ostalih civilnih udruga koje djeluju na području općine te predstavnici političkog života koji Općini Bednja pružaju potporu u realizaciji brojnih projekata komunalnog, prometnog i društvenog karaktera.

Konferencija počinje u 16 sati.