U NAJLJEPŠEM HRVATSKOM DVORCU Trakošćan 15. godinu zaredom u Noći muzeja otvorio vrata posjetiteljima

Objavljeno 03.02.2020.

Dvorac Trakošćan i ove se godine u manifestaciju Noć muzeja uključio nizom zanimljivih sadržaja koji su te večeri u dvorske odaje privukli rijeke posjetitelja iz bednjanskog, lepoglavskog, ivanečkog, ali i cijelog varaždinskog kraja te šire okolice.

Time se, po mnogima najljepši hrvatski dvorac, petnaestu godinu zaredom pridružio „obitelji“ muzeja koji su za Noć muzeja diljem Hrvatske otvorili vrata posjetiteljima te ih zabavili raznim  sadržajima – koncertima, predavanjima, izložbama i ležernim sadržajima.

U Trakošćanu je posjetiteljima za tu priliku na raspolaganju bila izložba slika Ivana Generalića iz Zbirke Malogorski, postavljena u Galeriji podno dvorca.

Također, dvorski kustosi za zahtjevniju su publiku u polivalentnoj dvorani tijekom večeri održali dva tematska predavanja, o zbirci slika i o zbirci fotografija.

Domaćini su u Viteškoj dvorani za svu publiku koja se odlučila prošetati dvorskim odajama, priredili i jedno glazbeno događanje.

U posebnoj atmosferi Viteške dvorane koncert klasične glazbe izveli su učenici – gitaristi Glazbene škole Varaždin – Područnog odjela Ivanec pod vodstvom prof. Mislava Vudjana.

Svim posjetiteljima je, nakon posjete dvorcu, na raspolaganju bila i okrepa – kobasice i hrenovke u pecivu, fritule i štrukli, a mogli su se zagrijati kuhanim vinom i čajem.

U posjet Trakošćanu i ove se godine uputio i načelnik Bednje Damir Poljak koji je te večeri obišao i pozdravio sve goste, zatim domaćine na čelu s ravnateljem Dvora Adamom Pintarićem, ali i goste koji svojim nastupom uljepšali Noć muzeja u „biseru Hrvatskoga zagorja“.