Tajani Štefanec, učenici OŠ Bednja, drugo mjesto na Kajkavskom književnom natječaju Draga domača rieč

Objavljeno 13.11.2019.

Sjajan uspjeh postigla je Tajana Štefanec, učenica 7. razreda Osnovne škole Franje Serta u Bednji.

Na 39. kajkavskom književnom natječaju Draga domača rieč, koji organizira Gradska knjižnica i čitaonica Gustav Krklec Ivanec, svojom pjesmom Koj su rakli noši stauri, osvojila je drugo mjesto.

Tajanina mentorica je učiteljica Emilija Zagrajski Maligec.

Svečana završna priredba Drage domače rieči održana je u petak, 8. studenog, u Kinodvorani Ivanec, koju je publika ispunila do zadnjeg mjesta, a pred kojom je Tajana hrabro pročitala svoju pjesmu.

U ime pokrovitelja manifestacije, Grada Ivanca, novčanu nagradu uručila joj je Marina Držaić, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu.

Tajanin uspjeh to je veći zna li se da su na ovogodišnji natječaj pristigli radovi iz čak 10 osnovnih škola, a svi su prošli kroz strog selekcijski sud Prosudbene komisije u sastavu prof. Ružica Žunar. dr. sc. Mirjana Posavec i knjižničarka Vesna Matišić, koja je i glavna urednica Zbornika u kome su tiskani najljepši radovi djece i odraslih pjesnika.

Uz Tajaninu pjesmu, u Zborniku Drage domače rieči 2019. svoje su mjesto našle i pjesme još dviju učenica s područja naše općine i to Darinke Hlevnjak iz OŠ Vrbno, koja je napisala simpatičnu pjesmu Čukulodo, te Magdalene Šumiga iz iste škole, čija pjesma nosi naslov Štiela bi biti piesnik.

Njihova mentorica je Vesna Funda Štefanek.