Novosti iz općine

Studenti Sveučilišta Sjever u turističkom posjetu Bednji

Objavljeno 03.07.2019.

Skupina studenata  Sveučilišta Sjever - smjer poslovna ekonomija i turizam, koji su radili seminarski rad o turističkoj ponudi općine Bednja, sa svojom prof. Dijanom Vuković u nedjelju je boravila u turističkom posjetu našemu kraju.

Ono o čemu su pisali, studenti su sada imali prilike i obići te na licu mjesta vidjeti specifičnosti i povijesne ljepote te turističke atrakcije našega kraja. 

Uz centar Bednje, obišli su i župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, upoznali se s njenom poviješću i vezanošću uz grofovsku obitelj Drašković, a posjetili su i dvorac Trakošćan. 

Put ih je odveo i na etno imanje Podsečki u Rinkovcu gdje im je domaćin bio Josip Podsečki, a posjetili su još nekoliko etno cjelina u našemu kraju – etno kuću Sajki te etno sobu uređenu u Područnoj školi u Cvetlinu.

Uz vodstvo predstavnika Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja, studenti su u jednome danu uspjeli obići tek ponajvažnija turistička odredišta i destinacije, koje su ujedno mjesto našle i u njihovu seminarskom radu.

Vjerujemo da će ih ovaj posjet u nekom predstojećem vremenu potaknuti i na obilazak drugih atrakcija našega kraja kao što su primjerice, Ravna gora ili Potkova te da će usput naći i vremena za razgledavanje bednjanskih hižica, a i za posjet klijetima i OPG-ovima, gdje ih tek čeka autentičan doživljaj Zagorja.