SJAJNA VIJEST Počinje gradnja mini sportske dvorane za sport i rekreaciju u Pleši

Objavljeno 28.09.2019.

Nizu vijesti o realizaciji brojnih komunalno-infrastrukturnih, prometnih i društvenih projekata na području općine Bednje danas se pridružila još jedna, a ona je ovaj put vezana uz sport i rekreaciju. 

Pobrinuo se za to načelnik Općine Bednja Damir Poljak koji je potpisao ugovor o izvođenju radova na izgradnji mini dvorane za sport i rekreaciju u Pleši.

Ugovor je potpisao s Tihomirom Lončarekom, direktorom tvrtke Enigma iz Lepoglave, kojoj je, kao najpovoljnijem ponuditelju u provedenom postupku javne nabave, Općina dodijelila ovaj posao.

Potpisivanje ugovora upriličeno je na mjesnom nogometnom igralištu u Pleši, gdje su se tim povodom okupili i zadovoljni mještani, a pridružili su im se i zamjenik načelnika Ivica Hrenić te predsjednik Općinskog vijeća Bednje Vladimir Kramarić.

Jednako tako, potpisivanju ugovora nazočili su općinskivijećnici Krunoslav Šmintić i Ivan Knez, koji je sve prisutne počastio, a koji se dugi niz godina zalagao za izgradnju ovog objekta. 

Ugovorena vrijednost radova na izgradnji mini dvorane je 833.547,38 kuna, a gradit će se pokraj malonogometnog igrališta.

Gradnja dvorane sufinancirat će se s 250.000 kuna potpore koju je Općina Bednja povukla posredstvom LAG-a Sjeverozapad iz Mjere 7.4.1. – Program ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Dvorana će biti namijenjena djeci i mladima te sportašima irekreativcima svih dobi i sigurno je da će uvelike podići kvalitetu društvenog života u ovome kraju. 

S obzirom na to da će dvorana raspolagati i klupskim prostorima, mještani će je moći koristiti i za razne društvene manifestacije.

Slijedom ugovora, svi radovi trebaju biti završeni do 1. listopada 2020. godine.