PROPUSNICE ZA NAPUŠTANJE MJESTA PREBIVALIŠTA

Objavljeno 29.03.2020.

TRAŽITE IH SAMO ZA HITNE SLUČAJEVE I ONE KOJI SE ZBOG VITALNIH RAZLOGA NE MOGU ODGODITI

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, zbog povećanog rizika prijenosa zabranjeno je napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Odlukom je dozvoljeno napuštanje mjesta prebivališta koje se odnosi samo na:

  • promet nužan za opskrbu
  • za dnevne migracije u hitnim službama
  • za izvješćivanje javnosti
  • u slučaju potrebe za hitnom medicinskom skrbi
  • zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi o djeci ili starijim osobama
  • za kupnju hrane i osnovnih potrepština
  • za putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće
  • za žurne i operativne službe

U skladu s time, obavještavamo mještane Općine Bednja, da prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske KLASA:810-06/20-01/7, URBROJ:511-01-300-20-14, Stožer civilne zaštite Općine Bednja izdaje propusnice mještanima koji imaju prijavljeno prebivalište na području općine Bednja uz prethodnu telefonsku najavu na broj 042/796-309

Važna napomena: tijekom narednih 7 dana Stožer civilne zaštite Općine bednja dostupan je na e-mail: info@bednja.hr od 0 do 24 sata dnevno. Isto tako u vremenskom razdoblju od 7.00-13.00 sati dostupni smo na brojeve mobitela 091 177 1613, 091 177 1626

Kako oko ovih odredbi ne bi bilo zabune, napominjemo da će zaposlenici propusnice za putovanja na posao i s posla dobiti od svojih tvrtki, ustanova ili institucija u kojima rade.

Sve pravne osobe i ustanove dužne su voditi evidenciju izdanih propusnica te o njihovom broju obavijestiti Stožer civilne zaštite Općine Bednja.

Vezano uz navedeno, prenosimo apel načelnika Damira Poljaka:

Pozivam građane da poštuju odredbe navedene odluke i da bez hitne, opravdane i prevelike potrebe ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka. U ovoj izvanrednoj situaciji, molim sve građane za strpljenje i odgovorno ponašanje te da odgode sve migracije u druga mjesta koje nisu nužne i visoko opravdane. Ovo su vremena u kojima moramo svi pokazati visok prag strpljivosti i tolerancije, a sve kako bismo zaštitili sebe i naše najbliže. Molim, ostanite kod kuće, a propusnice za napuštanje mjesta prebivališta tražite samo u hitnim slučajevima i slučajevima koji se ne mogu odgoditi – poručuje načelnik Damir Poljak.