Počeo je Advent u Trakošćanu! Traje do 22. prosinca, dođite i vi!

Objavljeno 05.12.2019.

U subotu, 30. studenog, u Trakošćanu je otvorena nova manifestacija – Advent u Trakošćanu.

Zajedno je organiziraju Turistička zajednica Općine Bednja, Muzejska ustanova Dvor Trakošćan i hotel Trakošćan. Sa željom da doba došašća i zimu u biseru Hrvatskoga zagorja obogate novom ponudom, organizatori su se potrudili da manifestaciji daju drukčiji „štih“ i začine je atmosferom dostojnog najljepšeg i najreprezentativnijeg hrvatskog dvorca.

Zato se manifestacija i odvija pod nazivom Advent u Trakošćanu – drugačiji advent.

Program se održava na dvije lokacije i to subotama i nedjeljama od 10 do 17 sati.

Na prvoj, podno dvorca, svim posjetiteljima na raspolaganju je adventski sajam s ponudom lokalnih OPG-ova i udruga (tradicijski suveniri i proizvodi), s glazbenim programom, prigodnom gastronomskom ponudom, a posjetiteljima je na raspolaganju i vožnja kočijom do dvorca ili oko jezera.

Ukoliko pak kupite ulaznicu za dvorac, tamo vas očekuje šetnja dvorskim odajama, uz obavezan silazak do dvorske kuhinje i degustaciju bicikljina (tradicionalnih pogača bednjanskgoa kraja koje se peku na starim pećima).

Očekuje vas i animacijski program „Čaj s groficom Drašković“, a tijekom obilaska dvorca sigurno ćete sresti prelijepe dame u krinolinama.

Ako pak i sami želite osjetiti čar prošlosti, na raspolaganju vam stoji najam krinolina (za dame) ili časničke odore (za gospodu), nakon čega vam predstoji „grofovska“ šetnja dvorcem.

U prostoru Viteške dvorane i Glazbenog salona nastupaju bednjanski KUD-ovi, i tako će biti svake subote i nedjelje sve do 22. prosinca, kada i službeno završava Advent u Trakošćanu.

A kako je bilo na manifestaciji prošlog vikenda, kada se uz glazbu u dvorskoj kuhinji i zaplesalo, pogledajte na fotografijama u galeriji!

Ako, dakle, želite pobjeći od uobičajene adventske blještave ponude, pozivamo vas da tijekom idućih dana i vikenda svakako svratite na drukčiji Advent u Trakošćanu!