Općina Bednja gerontodomaćicama na korištenje dodijelila bicikle za lakši obilazak korisnika

Objavljeno 01.08.2018.

U prostorijama općinske uprave jučer je održan sastanak sa 14 žena koje su nedavno, u sklopu projekta Zaželi biti zaposlena, na području općine Bednja počele raditi kao gerontodomaćice i skrbiti za potrebe 60 starih, nemoćnih i bolesnih korisnika.

Sastanak je vodila koordinatorica toga projekta Martina Bačić, a sve sudionice uvodno je pozdravio načelnik Bednje Damir Poljak te, među ostalim, zahvalio ženama na odgovornom poslu koji obavljaju.

S obzirom na velik broj korisnika koji je obuhvaćen ovim, izrazito socijalno usmjerenim projektom, na sastanku se raspravljalo o dosadašnjem radu s korisnicima, a razmijenjena su i određena iskustva. Kako bi se ispitalo zadovoljstvo samih korisnika novim socijalnim uslugama, proteklih dana na terenu su ih obišle predsjednica Općinskog vijeća dr. Marija Kolačko te koordinatorica projekta M. Bačić.

S obzirom na širinu terena i broj korisnika o kojima brinu, nakon sastanka svaka je gerontodomaćica na korištenje dobila bicikl.

Podsjećamo, projekt Zaželi biti zaposlena realizira se iz 4,52 milijuna kuna potpore iz EU socijalnog fonda. Taj su projekt putem Ministarstva rada i socijalne skrbi na EU fond zajednički aplicirali Općina Donja Voća kao nositelj te općine Bednja i Vinica kao partneri, a rezultirao je zapošljavanjem velikog broja nezaposlenih žena koje su zbog svoje dobi (starije od 50 godina) i dugotrajne nezaposlenosti bile svrstane u skupinu teško zapošljivih.