NOVI UGOVOR Počinju radovi na daljnjem urbanom uređenju središnjeg trga u Bednji

Objavljeno 19.09.2019.

Cijelom nizu projekata koji se realiziraju na području naše općine pridružuje se još jedan – nastavak radova na uređenju središnjeg trga u naselju Bednja.

Ugovor o tomu u općinskoj vijećnici sinoć je potpisao načelnik Damir Poljak s Tomom Zgrepcem, direktorom tvrtke TTG iz Donje Višnjice, kojoj je posao dodijeljen temeljem provedenog postupka javne nabave.

Potpisivanju ugovora nazočio je i zamjenik načelnika Ivica Hrenić.

Radovi počinju idućih dana, a u ovoj fazi vrijedni su 849.332,25 kuna.

Slijedom prakse da za većinu lokalnih projekata dio novca pokuša osigurati iz vanjskih izvora financiranja, što mu većinom i uspijeva, općinsko vodstvo i za ovaj projekt uspjelo je povući vanjska sredstva, ovoga puta iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Za projekt, koji je kandidiran pod nazivom „Gospodarska revitalizacija općine Bednja kroz uređenje komunalne infrastrukture – proširenje Trga sv. Marije“, Općini Bednja stiže 300.000 kuna iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Ova potpora Općini će omogućiti nastavak radova započetih na urbanom uređenju središnjeg trga u Bednji i njegovu prerastanju u centralno mjesto održavanja društvenih manifestacija na otvorenom.