NIKOLINJE U BEDNJI Veselo uz poklone sv. Nikole i predstavu Kerekesh Teatra

Objavljeno 08.12.2019.

Općina Bednja danas je na naročito lijep način iznenadila i obradovala svu djecu s cijelog administrativnog općinskog područja. 

U goste im je pozvala sv. Nikolu koji je, s početkom u 14.30 sati, najprije stigao u posjet najmlađim stanovnicima našega kraja - svoj djeci predškolske dobi - te ih razveselio poklon paketićima sa slatkišima i igračkama, posebno za dječake i posebno za djevojčice. 

Ne treba ni posebno naglašavati koliko su djeca uživala u druženju sa svecem, a kući se nije išlo bez fotografije kojom su ovjekovječili taj događaj.

Za njih je priređen i poseban program na početku kojeg je i djecu i njihove roditelje pozdravio načelnik Bednje Damir Poljak te izrazio zadovoljstvo što je Općina u prilici da svu svoju djecu, koja smatra najvećom vrijednošću i svojom budućnošću, može razveseliti u povodu obilježavanja sv. Nikole, koji je svakako najomiljeniji dječji svetac. 

Program je održan u novoobnovljenoj dvorani Vatrogasnog doma u Bednji i bila je to ujedno prva manifestacija kojom je dom pokazao da je kao stvoren za ovakva događanja i da će ubuduće sigurno biti središnje mjesto najvećih društvenih manifestacija. 

Izveli su ga učenici OŠ Bednja te ga ispunili pjesmom i glazbom, a vodila ga je ravnateljica Osnovne škole u Bednji Sanja Majcen.

Nakon toga, u 16 sati, za svu djecu, i predškolce i učenike, poučnu dječju predstavu Bibi i Bubi izveli su članovi Kerekesh Teatra te svima uputili ekološku poruku, što je ujedno bila i dodana vrijednost lijepog subotnjeg popodneva u Bednji. 

O tome koliko je ova predstava izazvala interesa svjedoči i podatak da je dvorana bila krcata, a pratilo ju je oko 400 djece i roditelja.

Nakon toga, poklon vrećice uručene su i učenicima.

Za doprinos organizaciji i realizaciji današnjih lijepih manifestacija zahvale idu djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela Općine Bednja, DVD-u Bednja, Osnovnoj školi te djeci i njihovim roditeljima.