Načelnik općine Bednja Damir Poljak sa suradnicima priredio prijam za najmađe stanovnika našega kraja

Objavljeno 08.12.2018.

Načelnik općine Bednja Damir Poljak danas je sa svojim zamjenikom Ivicom Hrenićem i drugim suradnicima iz općinske uprave priredio prijam dobrodošlice najmlađim stanovnicima našega kraja. 

Riječ je o 11 novorđenih beba koje su na prigodnu svečanost donijeli njihovi ponosni roditelji te time ujedno na nesvakidašnji nacin oživjeli općinske prostore.

Čestitke na prinovama uputila su im oba općinska čelnika, a naćelnik Poljak pritom je izrazio zadovoljstvo činjenicom što je riječ mahom o mladim obiteljima koje su odlučile ostati u rodnom kraju i ovdje se skrasiti. 

S obzirom na loše demografsko stanje u cijeloj nasoj zemlji, a osobito u našemu kraju koji je već dugi niz godina zahvačen depopulacijskim trendovima, svaka takva obitelj i svako novorođeno dijete ovdje se dočekuju kao dar i blagoslov.

Općinski čelnici stoga su, kao simboličan znak dobrodošlice, svakoj obitelji uručili novčani dar od 2.000 kuna za opremanje novorođenčadi. 

Općina se pobrinula da mladim roditeljima u susret izadje kapitalnom investicijom - uredjenjem djecjeg vrtica, sto je jedna od krunskih antidepopulacijskih mjera.

 Radovi su u tijeku i njihov dovršetak planira se do konca iduće godine, a mogučnost smještaja djeteta u vrtić sigurno će stimulativno djelovati na odluku mladih parova da si trajnu egzistenciju planiraju na domaji.

Inače, ovo je bila već treća ovogodišnja podjela novčanih potpora koju je Općina organizirala za naše najmlađe, pri čemu su naknade isplaćene za devetero bebača, što znaći da je ove godine podijeljeno ukupno 20 potpora.

Nadajmo se da će sljedeće i idučih godina ove brojke rasti, a općinski čelnici poručuju da će za ove svrhe uvijek i više nego rado povečati planirana proračunska sredstva.