Načelnik Damir Poljak potpisao ugovor o rekonstrukciji i prenamjeni zgrade stare škole u Bednji u dječji vrtić

Objavljeno 26.10.2018.

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak jučer je u općinskoj vijećnici s predstavnikom tvrtke MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća Krunoslavom Pavlinićem potpisao ugovor o rekonstrukciji i prenamjeni nekadašnje stare škole u Bednji u dječji vrtić.

Riječ je o tvrtki koja je u provedenom postupku javne nabave odabrana kao najpovoljniji ponuditelj.

Ugovor je „težak“ ukupno 6.915.801,75 kuna i slobodno se može reći da je riječ o jednom od dosad financijski najjačih ugovora koji će Općini Bednja, nakon niza godina, konačno omogućiti realizaciju kapitalnog projekta uređenja dječjeg vrtića.

Time su pripreme za početak radova ušle u završnu fazu.

Ono što sada predstoji jest odabir nadzornog organa i prijava gradilišta te ishođenje suglasnosti od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, nakon čega radovi mogu početi, a to će svakako biti još ove godine.

Podsjećamo, većinu sredstava za vrtić – čak 4,79 milijuna kuna – Općina Bednja povukla je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (iz Programa ruralnog razvoja – Operativni program Konkurentnost i kohezija), za što je ugovor o dodjeli sredstava na velikoj svečanosti u Zagrebu kojoj su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, u svibnju ove godine potpisao načelnik Poljak.

Među brojnim potporama iz EU fondova i resornih ministarstva koje su tijekom ove godine stigle u Bednju, a koje su omogućile intenzivna ulaganja u komunalnu i društvenu infrastrukturu, načelnik često ističe da najviše veseli upravo potpora za vrtić.

Naime, otvaranje vrtića u Bednji jedna je od temeljnih mjera koje aktualna općinska vlast veže uz demografsku politiku jer će dječji vrtić mladim obiteljima omogućiti da sigurnije mogu planirati budućnost i da ostanu živjeti u rodnoj Bednji.

Otvaranje vrtića u planu je u roku od dvije godine.

Potpisivanju ugovora u Bednji nazočio je i zamjenik načelnika Ivica Hrenić.