Načelnik Damir Poljak potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih 649.933 kuna Općini Bednja

Objavljeno 08.02.2018.

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak sa svojim je zamjenikom Ivicom Hrenićem danas (četvrtak, 8. veljače) u Zagrebu nazočio svečanom potpisivanju ugovora o financiranju operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“ u provedbi mjere M07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.“

Tom je prilikom načelnik D. Poljak s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić potpisao ugovor o dodjeli bespovratne potpore od 649.933,75 kuna koju je, temeljem uspješno kandidiranog projekta, Općina Bednja povukla za projekt izgradnje ceste Bogadi u Mjesnom odboru Rinkovec.

- Drago nam je da se i naš projekt danas našao među odabranih 213 projekata iz 20 hrvatskih županija koji će se u 100-postotnom iznosu financirati iz vanjskih izvora, točnije, 85% iz EU Fonda za ruralni razvoj te 15% iz državnog proračuna. Ovo je značajna financijska potpora koja će nam omogućiti da u još jednom dijelu naše općine poboljšamo infrastrukturu. Ne trebam ni posebno naglašavati koliko je to važno za naša naselja – poručio je načelnik.

Skupu su nazočili i ministar poljoprivrede RH Tomislav Tolušić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Ono što sada slijedi jest provođenje postupka javne nabave i pripreme za realizaciju projekta.