Načelnik D. Poljak potpisao ugovor o izradi ekspertne analize poduzetničkog potencijala općine Bednja

Objavljeno 10.02.2018.

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak s predstavnicima Instituta za obrazovanje za poduzetništvo – E4E iz Zagreba u općinskim je prostorima potpisao ugovor o ostvarivanju neovisne ekspertne analize i procjene poduzetničkog potencijala na podlozi poduzetničkih kompetencija kao temelju razvitka poduzetništva i gospodarstva na području općine Bednja.

Ekspertiza će sadržavati cjelovitu analizu gospodarskog i poslovnog potencijala naše općine kao i sveobuhvatnu analizu poslovanja i kapaciteta poduzetnika koji posluju na području općine Bednja. 

Također, ekspertiza će iznjedriti i elaborat postojećih, ali još uvijek neiskorištenih ili nedovoljno iskorištenih potencijala koje posjeduje naše područje, a koji mogu biti osnova investiranja domaćih i vanjskih poduzetnika.

Ugovorom je predviđeno i pružanje edukativne i operativne pomoći u podizanju poduzetničkih kompetencija, vođenje i usmjeravanje poduzetnika, potpora u pronalaženju partnera, tržišta i financijskih potpora, privlačenje investicija i dr.

Ekspertni izvještaj Institut treba izraditi u roku od 3 mjeseca.