Krenuli radovi na uređenju trga u Bednji

Objavljeno 28.07.2018.

Građani Bednje i stanovnici susjednih mjesta koji svraćaju u općinsko središte proteklih dana sa zanimanjem prate opsežne radove na glavnom trgu u Bednji.

S razlogom, jer počeli su radovi na njegovu uređenju ciji je da se centralni trg modernizira i preuredi u urban prostor, dostojan središta jedne općine.

Načelnik Damir Poljak poručuje da će ove godine, u skladu s raspoloživim sredstvima, biti izvedena prva faza radova koja obuhvaća polaganje granitnih kocki i ploča te uređenje oborinske odvodnje.

Ovi radovi financiraju se iz potpore od 250.000 kuna koja je Općini Bednja stigla slijedom uspješno kandidiranog projekta na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice).

Podsjećamo, na taj javni poziv Općina je kandidirala projekt nazvan Gospodarska i socijalna revitalizacija općine Bednja kroz uređenje turističko-kulturne infrastrukture te povukla respektabilan iznos novčanih sredstava kojim joj je omogućena prva faza provedbe projekta.

Naravno, tu se - poručuje načelnik D. Poljak - neće stati. 

U sljedećoj fazi uređenja trga slijedi gradnja kanalizacije, a općinska uprava potreban novac planira namaknuti također iz vanjskih izvora.

Pripreme za to su već u tijeku, čeka se raspisivanje natječaja.