GDCK Ivanec zaprimilo gotovo 1,5 tona higijenskih proizvoda u okviru FEAD projekta

Objavljeno 16.05.2019.

GDCK Ivanec primilo je 16.05. dodatnu, 3.dostavu higijenskih paketa u okviru projekta ''Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku'' financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), čiji nositelj je GDCK Čakovec, a GDCK Ivanec jedan od partnera na projektu. Cilj Fonda je promicanje socijalne kohezije i socijalne uključenosti pridonoseći smanjenju siromaštva, posebice teških oblika siromaštva poput dječjeg siromaštva i nedostatka hrane. Putem Fonda se pruža nefinancijska pomoć najpotrebitijim osobama, poput hrane i osnovne materijalne pomoći. Upravo je kroz projekt ''Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku'' pružaju nefinancijski oblici pomoći: podjela hrane i higijene, te popratne mjere edukacija iz područja financijske pismenosti, te osnaživanja roditelja u učinkovitom korištenju antibiotika.

Dodatnom, trećom podjelom, zaprimljeno je 219 komada higijenskih paketa čija vrijednost iznosi 9.471,33 kn, a radi se o 1.412 kg raznih higijenskih proizvoda.

Pridodamo li tome primljene prehrambene pakete s početka mjeseca (također kao dodatnu, treću podjelu hrane u okviru FEAD projekta) u ovoj trećoj dodatnoj podjeli biti će podijeljeno ukupno 438 paketa hrane i higijene u vrijednosti 36.114,34 kn, odnosno gotovo 5 tona robe.

Ovom dodatnom trećom podjelom hrane i higijene iz FEAD projekta, obuhvatiti ćemo 119 isključivo novih korisnika, dakle, korisnika koji nisu obuhvaćeni s prve dvije podjele hrane i higijene u okviru FEAD projekta. Popisi korisnika izrađeni su u zajedničkoj suradnji sa CZSS Ivanec i pojedinim jedinicama lokalne samouprave, a i samo GDCK Ivanec ima veliku bazu podataka korisnika koji udovoljavaju strogo postavljenim kriterijima za uključivanje korisnika u FEAD projekta.

Paketi će biti podijeljeni na području koje GDCK Ivanec svojim radom pokriva, na području: gradova Ivanca i Lepoglave i općina: Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec. Najveći dio korisnika djelatnici i volonteri GDCK Ivanec obići će i paketi im dostaviti na njihove kućne adrese, a jedan broj korisnika biti će pozvan u prostorije GDCK Ivanec, dana 27.05. kada će za ukupno 20 korisnika radionicu/edukaciju na temu ''Kako upravljati kućnim budžetom'' održati zaposlenici GDCK Ivanec. Ova radionica je dodatna aktivnost u projektu. Osnaživanjem korisnika u upravljanju kućnim budžetom nastoji se smanjiti njihova socio-ekonomska nesigurnost, te omogućiti bolje uključivanje u društvo.