FAŠNIK Djeco i građani! U nedjelju, 23. veljače, dođite na Fošnjik ne Bednje i u Vrbnu

Objavljeno 18.02.2020.

Mališani i djeca, mladi, udruge, razne formalne i neformalne maskirane skupine te svi ostali koji žele udariti brigu na veselje pozvani su da se ove nedjelje, 23. veljače, pridruže fašničkim povorkama i karnevalskom programu koji će se tradicionalno održati u Bednji i na Vrbnu.

Fašnikovanje u nedjelju počinje u Vrbnu, u organizaciji KUD-a Josipa Jedvaja, DVD-a Vrbno, Općine Bednja i Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja. 

Maskirana povorka kreće u 12 sati, a nakon što maškare prodefiliraju vrbljanskim ulicama, središnji program održat će na igralištu Područne škole. 

Svi mještani, i veliki i mali, pozvani su da se uključe u fašničku povorku. 

U Bednji pak će središnje fašnička zabava početi u 14 sati. Tada će, naime, s prostora ispred škole na svoju ophodnju bednjanskim ulicama krenuti karnevalska povorka. 

Nakon što, uz halabuku, prošeću Gajevom i Poljakovomulicom, Trgom sv. Marije te Trakošćanskom ulicom, maškare će svoje putešestvije završiti kod Vatrogasnog doma, gdje će biti priređena središnja ceremonija.

Nakon suđenja i spaljivanja Fašnika kao simbola svega što ne valja, maškare će i ovoga puta -  kako to već obično biva na fošnjiku ne Bednje – zabavu nastaviti uz glazbu i fašnički ples.

Fošnjik ne Bednje priređuje Općina Bednja u suradnji s Turističkom zajednicom, DVD-om Bednja i drugim bednjanskim udrugama. 

Organizatori poručuju da će i u Bednji i u Vrbnu za sve biti krafni, bombona te čaja za djecu i kuhanog vina za velike maškare.