Ekipa OŠ Bednja treća na 16. gradskom natjecanju ekipa prve pomoći mladeži Hrvatskog Crvenog križa

Objavljeno 12.03.2018.

Ekipa pomlatka Crvenog križa Osnovne škole Franje Serta u Bednji osvojila je treće mjesto na 16. gradskom natjecanju ekipa prve pomoći mladeži Crvenog križa koje je u subotu, 10. ožujka, održano u Osnovnoj školi u Klenovniku.

Na natjecanju održanom u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ivanec sudjelovalo je 60 natjecatelja iz 8 osnovnih škola te dvije ekipe srednjoškolaca, obje iz Srednje škole Maruševec.

U ekipi koja je sjajno obranila boje bednjanske škole bile su Lorena Brlić, Matea Juriša, Marta Husnjak, Martina Kostanjevec i Ana Strmečki (mentorica Ana Ernoić).

Sadržaj natjecanja obuhvatio je provjeru znanja o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći na praktičnim radilištima u dvorani. Ekipe su ocjenjivali suci sastavljeni od medicinskog osoblja i volontera Crvenog križa.

Glumci koji su vjerno glumili ozlijeđene bili su učenici iz svih škola, a iz bednjanske škole to su bile Ema Lonjak, Valentina Mohenski i Karolina Zagorščak.

Pozdravne riječi natjecateljima, mentorima i gostima na početku je uputila  predsjednica GDCK Ivanec Josipa Krtanjek. Tom je prilikom pohvalila sve učenike – natjecatelje i čestitala im što su za svoje područje interesa u izvannastavnoj aktivnosti odabrali upravo pružanje prve pomoći i time pokazali svoju osjetljivost prema zdravlju ljudi i pomoći unesrećenima.

Mladima se obratio i Mladen Blaško, načelnik Općine Klenovnik, a diplome najboljim ekipama uručio je ravnatelj OŠ Klenovnik Mijo Barišić.