CRVENI KRIŽ IVANEC Stižu i humanitarni paketi za korisnike s područja općine Bednja

Objavljeno 04.04.2019.

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec zaprimilo je novu pošiljku prehrambenih i higijenskih paketa iz projekta pod nazivom ''Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku'' čiji je nositelj GDCK Čakovec, a GDCK Ivanec jedan od partnera u projektu.

Glavna aktivnost je podjela paketa hrane i higijenskih potrepština. Osnovni paket hrane sadrži osnovne namirnice za jednu osobu te će se dijeliti odraslima i starijim maloljetnicima dok su za djecu, ovisno o uzrastu, namijenjene dvije vrste paketa s dodatnim namirnicama za dječju prehranu. Na isti su način razvrstani i paketi higijenskih potrepština – ovisno o uzrastu.

Podjelom će biti obuhvaćeno 407 korisnika koji udovoljavaju strogo postavljenim kriterijima iz FEAD projekta (kriteriji dostupni na web stranicama GDCK Ivanec).

Vrijednost prehrambenih paketa koji će biti podijeljeni iznosi 49.782,32 kn, a higijenskih 18.171,81 kn. Podjelom će biti obuhvaćeno 336 obitelji s područja gradova Ivanec i Lepoglava te općina Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec.

Podjele će biti realizirane na mjestima gdje je roba i zaprimljena/uskladištena: u prostorijama GDCK Ivanec, u prostorima DVD-a Lepoglava i u prostorima DVD-a Bednja tijekom iduća dva tjedna, a prema rasporedu kojeg su korisnici primili poštom, osim korisnika kojima GDCK Ivanec, pojedina vatrogasna društva i volonteri, dostavljaju pakete na njihove kućne adrese.

Osiguranjem paketa hrane i higijene korisnicima projekta ublažava se siromaštvo kod socijalno najpotrebitijih skupina, samaca i obitelji, te se unapređuje kvaliteta njihovog života. Osim navedenih aktivnosti podjele paketa hrane i paketa higijenskih potrepština, u sklopu projekta provoditi će se provedbene mjere u području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom, te primjena antibiotika kod liječenja djece, te će se u ponedjeljak, 08.04. u prostorima GDCK Ivanec, održati edukacija za dio korisnika FEAD-a, pod nazivom: Upravljanje kućnim budžetom.

Završetkom druge podjele vrijednost prehrambenih i higijenskih paketa u obje podjele iznosit će gotovo 140.000 kn, a podijelit će se 18 tona hrane i higijene!

Podjelama je obuhvaćeno 407 korisnika s područja gradova Ivanca i Lepoglave i općina Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec.