BOŽIĆNI KONCERTI U BEDNJI I VRBNU Domaći i gostujući KUD-ovi uveli građane u atmosferu božićnih dana

Objavljeno 16.12.2019.

Sjajnim Božićnim koncertom koji je u nedjelju, 15. prosinca, održan u prepunom vatrogasnom domu u Bednji, domaća i gostujuća kulturno – umjetnička društva brojne su okupljene posjetitelje uvela u atmosferu božićnih dana.

Božićni koncert prvi put održan je u obnovljenim prostorima vatrogasnog doma čime je on, nakon prvog okupljanja djece i roditelja prije tjedan dana u povodu Nikolinja, spontano počeo prerastati u faktički općinski centar za kulturu.

Naglasio je to u svom obraćanju publici i načelnik Bednje Damir Poljak.

Osvrćući se na ulaganja od 1,3 milijuna kuna kojima je ovaj prostor pretvoren u prvorazredno društveno okupljalište, načelnik je građane kratko podsjetio i na niz ostalih projekata koje širom svog administrativnog područja realizira aktualna općinska vlast, a najavio je i realizaciju i mnogih drugih projekata usmjerenih boljitku svih građana i ostanku na rodnoj grudi.

Svoje obraćanje publici zaključio je čestitkom u povodu Božića i Nove 2020. godine.

U ime KUD-a Josipa Genca i DVD-a Bednja, nazočnima se obratio predsjednik Gabrijel Štefanec.

Novouređene prostore doma blagoslovili su župnici iz Bednje i Vrbna vlč. Neven Blažon i vlč. Danijel Herceg.

Nazočni su potom uživali u koncertu ispunjenom pučkim božićnim i drugim blagdanskim napjevima, koje su izveli članovi KUD-a Josipa Genca iz Bednje, KUD-a Cvetlinski zvon i KUD-a Josipa Jedvaja iz Vrbna, zatim Limena glazba DVD-a Bednje, dječji zbor Osnovne škole Bednja, crkveni zbor iz Bednje te gostujuća društva – KUD Dragutin Domjanić iz Adamovca i KUD Klenovnik.

U subotu je Božićni koncert održan i u Vrbnu, čije su mještane u predstojeću toplu atmosferu Božića uveli KUD-ovi iz Bednje, Cvetlina i Vrbna te Limena glazba DVD-a Bednje, a pridružio im se i KUD Preporod iz Krapine.

I ovoga puta potvrdilo se da zajednički nastup KUD-ova koji nose kulturni život našega kraja doprinosi prezentaciji ukupnog bogatstva i raznolikosti sadržaja lokalnog kulturnog života.