Općina Bednja i BUM pomažu siromašnim sugrađanima
Mladi će pomoć pružiti čak 91 kućanstvu

Članovi BUM-a – Bednjanske udruge mladih, uskoro će krenuti u daleka brdska sela i zaseoke, te u njima obići staračka i samačka kućanstva, te bolesne, nemoćne i sve druge osobe svrstane u kategoriju socijalno ugroženih. To je dogovoreno na sastanku u bednjanskoj Općinskoj vijećnici, kojemu su nazočili članovi Odbora za socijalu, školstvo, kulturu i udruge, predstavnici mjesnih odbora, vodstvo Bednje s načelnikom Mirkom Bistrovićem te predsjednica BUM-a Suzana Dubovečak.

Time se napokon počinje realizirati ideja da mladež Bednje priskoči u pomoć brojnim kućanstvima svoga kraja, koja su svrstana u općinski socijalni program. O tome koliko je to gorući problem, govori podatak da je čak 30 posto kućanstava bednjanskoga područja staračkih, a među njima pretežit broj živi u iznimno lošim imovinskim prilikama.

- To potvrđuje i činjenica da smo, na temelju sugestija predstavnika mjesnih odbora, naš postojeći spisak proširili, pa se na njemu našlo čak 91 kućanstvo, koja zbog bijede, neimaštine i siromaštva trebaju pomoć. Mladi će ih povremeno obići, nacijepati im drva, donijeti vodu u kuću, očistiti im dom, obaviti manje popravke i nastojati im biti pri ruci za niz manjih usluga – poručio je predsjednik odbora Stjepan Kapustić. Za mlade će prethodno biti organiziran odgovarajući tečaj i konzultacije, a u obilazak prvih kućanstava krenut će polovicom veljače. (ljr)

31.01.2009.

   


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media