UDRUGA UMIROVLJENIKA OPĆINE BEDNJA
Umirovljenici na društvenom izletu u Velikom Trojstvu

Šezdeset članova Udruge umirovljenika općine Bednja u petak je, 12. svibnja, boravilo na društvenom izletu u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, gdje su obišli Veliko Trojstvo i njegove znamenitosti.  Bio je to prvi posjet bednjanskih umirovljenika ovoj općini pa i ne čudi da su s velikim interesom sudjelovali u obilasku domicilnih lokaliteta kroz koje ih je stručno provela Marta Matunci.
Među ostalim, ona im je govorila o dugoj i zanimljivoj povijesti naselja koja potječe još iz 13. stoljeća, kao i o povijesti župe i župne crkve Presvetog Trojstva, koju su Bednjančani i obišli. Razgledali su i lokalno groblje te saslušali priče o zanimljivim osobama koje na njemu počivaju.
Svoj boravak u Bjelovarskoj županiji nastavili su obilaskom etnoimanja u sklopu OPG-a Sapić, gdje se nalazi i kušaonica vina koje domaćini proizvode u vlastitim vinogradima s 40.000 trsova. Tu je za njih organiziran i ručak te druženje uz glazbu koje je potrajalo do kasnih poslijepodnevnih sati.
Organiziranje društvenih izleta jedna je od uhodanih i uobičajenih aktivnosti koje tijekom godine za svoje članove po pristupačnim cijenama provodi Udruga umirovljenika s ciljem da im umirovljeničke dane učini proaktivnim i zanimljivim.
 

15.05.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media