SUSRET UDRUGA UMIROVLJENIKA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE
Bednjanski umirovljenici na Kajkaviani u Sračincu

U  organizaciji Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u subotu, 4. veljače, u Sračincu je održana Kajkaviana, druženje uz kulturno-umjetnički program koji su osmislili i izveli sami umirovljenici. U zabavnom programu oni su na domaćem kajkavskom izričaju predstavili svoje djelovanje i aktivnosti, a neki od njih govorili su stihove, pjevali, plesali i glumili.
-Time želimo pokazati da za pjesmu, ples i umjetnost nikad nije kasno - istaknula je predsjednica Saveza Jadranka Bahlen.
Udruga umirovljenika Lepoglave predstavila se komedijom „Betežna babica“ na domaćem lepoglavskom izričaju te do suza nasmijala publiku.
Udrugu umirovljenika Bednje zastupali  su  Zlatko  Šeruga, koji je govorio stihove Dragutina Domjanića i Gustava Krkleca, dok je aktualni predsjednik udruge Josip Podsečki recitirao svoju pjesmu „Jakob“ . On je ujedno  zabavio i nasmijao publiku  s nekoliko šaljivih anegdota iz života Bednjančana, koje je izveo na izvornom bednjanskom govoru.
Klub umirovljenika Doma za starije osobe Varaždin pod vodstvom Milene Klinec izveo je splet kola Posavine i Zagorja uz pratnju tamburaškog orkestra, a nastupio je i zbor Kluba. Iako im je, u prosjeku, više od 70 godina, izvođačima  nije  nedostajalo  živosti i vedrine za pjesmu i ples.
Nakon službenog programa, druženje 200-tinjak umirovljenika  iz svih udruga  Varaždinske županije nastavljeno je u neformalnom tonu.  
Bez obzira na to što umirovljenici imaju male mirovine, vrlo su osjetljivi na probleme svojih članova koji žive teško i potrebna im je materijalna pomoć. Zbog toga je organizirana i tombola, u cilju prikupljanja sredstava za pomoć najsiromašnijim članovima pojedinih udruga.  Sudionici su i sami participirali s iznosom od 30 kuna u troškovima večere.
Pozdrave dobrodošlice umirovljenicima su uputili župan Varaždinske županije Predrag Štromar i načelnik Općine Sračinec  Božidar Novoselec.
 

07.02.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media