UDRUGA VINOGRADARA GERICO Vincekov rez na Želimoru
Bednjanski vinogradari proslavili blagdan sv. Vinka

U odličnom raspoloženju u nedjelju je, 22. siječnja, proteklo obilježavanje spomendana sv. Vinka, koji je Udruga vinogradara i vinara Gerico iz Bednje, uz suorganizatore Općinu Bednja i Turističku zajednicu, obilježila na Želimoru.
Bednjanski vinogradari i podrumari tom su se prilikom okupili na vinogradarskom imanju domaćina Josipa Šaška. Sve okupljene, među kojima su bili i počasni gosti – članovi Vinogradarske udruge sv. Urban iz Slivnice kod Celja i članovi KUD-a Cvetlinski zvon, u ime organizatora pozdravio je načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović, aktualni predsjednik Udruge vinogradara Gerico.
Nakon toga u goricama je održana tradicionalna ceremonija koju je vodio meštar Slavko Žirovec, tajnik udruge, koji je i održao prigodno slovo, dok je domaćin Josip Šaško obrezivanjem trsova simbolično označio početak nove sezone radova u vinogradima. Vješanjem kobasica po trsovima te zalijevanjem vinom svi nazočni domaćinu su poželjeli obilan rod i bogatu vinsku godinu.
S obzirom na hladnoću, nastavak druženja protekao je uz kuhano vino i prigodnu gastronomsku ponudu, a dobroj atmosferi svojom su pjesmom i glazbom uvelike doprinijeli članovi KUD-a Cvetlinski zvon.
Sve vinogradare još jednom podsjećamo da u subotu, 4. veljače, ne zaborave doći na predavanje čija će tema biti – suzbijanje američkog cvrčka (fitoplazma), koji vinogradarskim nasadima nanosi goleme štete. Predavanje će se održati u prostorima Osnovne škole Franje Serta u Bednji s početkom u 17 sati, a predavat će dr. Željko Budinšćak iz Zavoda za zaštitu bilja pri Hrvatskom centru za poljoprivredu, hranu i selo.
Nakon predavanja održat će se i redovita izborna skupština Vinogradarske udruge Gerico, a počet će u 18 sati.
 

24.01.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media