NOĆ MUZEJA U dvorcu Trakošćan u petak, 27. siječnja
Atraktivan program za posjetitelje dvorca Trakošćan

Odlučite li Noć muzeja, 27. siječnja, provesti u drevnom dvorcu grofova Drašković u Trakošćanu, i ove se godine svakako pripremite na atraktivan izlet u prošlost. Muzejska ustanova Dvor Trakošćan za sve svoje posjetitelje – kojih se u Muzejskoj noći iz godine u godinu okuplja sve veći broj – i ovoga puta priređuje maštovit i zanimljiv program, pa će posjet „biseru Hrvatskoga zagorja“ i ovoga puta nedvojbeno prerasti u zanimljiv i nesvakidašnji kulturni događaj.
 Svjedoči o tome i podatak da će svim posjetiteljima od 18 do 24 sata na raspolaganju biti besplatni noćni obilazak dvorca, s razgledavanjem stalnog postava i muzejskih zbirki. Posebno zanimljiv bit će koncert klasične glazbe koji će u Glazbenom dvorskom salonu održati pijanist Vatroslav Vudjan. On će tom prilikom zasvirati na restauriranom povijesnom glasoviru iz radionice Conrada Grafa, jednog od najvećih bečkih graditelja glazbenih instrumenata svoga doba. Glasovir je izrađen 1834. godine, a u trakošćanskom dvorcu čuva se oduvijek. Muzejska ustanova restaurirala ga je 2008. godine te time od propadanja sačuvala  reprezentativno djelo C. Grafa, koji se smatra jednim od najvećih majstora svoga vremena.
Sve to bit će popraćeno druženjem uz degustaciju pečenih „bicikljina“ u dvorskoj kuhinji.
U Noć muzeja i ove se godine uključuje i Turistička zajednica Trakošćan – Općina Bednja, čije će predstavnice, slijedom višegodišnjeg običaja, na starinskom štednjaku u dvorskoj kuhinji peći „bicikljine“ i nuditi ih posjetiteljima. Neće izostati ni uobičajena druga ugostiteljska ponuda za sve koji ogladne nakon nesvakidašnjeg noćnog obilaska dvorca.

21.01.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media