UDRUGA VINOGRADARA GERICO
Vincekov rez u nedjelju kod Josipa Šaška na Želimoru

 Vincekov rez, manifestacija kojom Udruga vinogradara Gerico iz Bednje već godinama obilježava Vincekovo i tradicionalni početak nove sezona radova u goricama, ove će se godine održati u vinogradu Josipa Šaška na Želimoru.
U manifestaciju se uključuje i Turistička zajednica Trakošćan – Općina Bednja i druge udruge, a ceremonija obrezivanja i blagoslova trsova održat će se na sam spomendan sv. Vinka, u nedjelju, 22. siječnja, s početkom u 13 sati.
Uz pozivnicu za Vincekov rez, svim vinogradarima upućen je i poziv da se pridruže predavanju na temu štetnika – američkog cvrčka (fitoplazmi), koji vinogradarskim nasadima nanosi goleme štete. Predavanje će se biti u subotu, 4. veljače, u prostorima Osnovne škole Franje Serta u Bednji, a počet će u 17 sati. Predavat će dr. Željko Budinšćak iz Zavoda za zaštitu bilja pri Hrvatskom centru za poljoprivredu, hranu i selo.
Nakon predavanja održat će se i redovita izborna skupština Vinogradarske udruge Gerico. Početak skupštine je u 18 sati.
 

19.01.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media