ZBOG SMANJENJA PDV-a
Manji računi za odvoz otpada, niže cijene pogrebne opreme

I kućanstva s područja općine Bednja odsad će od Ivkoma d.d. dobivati manje račune za odvoz otpada. Posljedica je to nove odredbe Zakona o PDV-u koja je na snagu stupila 1. siječnja ove godine, a kojom je propisano da se PDV na odvoz otpada s 25 smanjuje na 13 posto. Smanjena stopa poreza obračunava se na isporuku javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada te odvojenog sakupljanja otpada prema posebnom propisu.
Drugim riječima, dosadašnja usluga pojeftinjuje 12 posto, što će rezultirati tek simboličnim novčanim pojeftinjenjem u iznosu od samo par kuna mjesečno. Tako će korisnici s područja općine Bednja odvoz otpada umjesto dosadašnjih 62,71 kn plaćati 58,56 kn (dva odvoza mjesečno). U istom postotku odvoz smeća pojeftinjuje i u svim okolnim gradovima i općinama u kojima Ivkom obavlja uslugu skupljanja i zbrinjavanja otpada.
Kad je riječ o cijenama pogrebne opreme (ljesovi, urne), smanjenje maloprodajnih cijena je osjetnije, pogotovo kad je riječ o skupljim ljesovima, pri čemu su pojedine klase bitno pojeftinile.
 

18.01.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media