IZBORNA SKUPŠTINA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA IVANEC
Vjekoslav Žirovec izabran u Odbor GD Crvenog križa

Održana je Izvještajno-konstituirajuća sjednica Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, koji svojom humanitarnom djelatnošću pokriva i područje općine Bednja.

Na sjednici je verificiran mandat 25 zastupnika Skupštine izabranih tijekom rujna-prosinca u mjesnim/općinskim/osnovnim društvima Crvenog križa i aktivima dobrovoljnih darivatelja krvi. Također, usvojena je odluka o imenovanju Antuna Hercega iz Ivanca i Franje Vrabelja iz Lepoglave počasnim članovima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec pa novi saziv Skupštine broji 27 zastupnika.
Za novu predsjednicu GDCK Ivanec izabrana je Josipa Krtanjek, dugogodišnja članica Skupštine i Odbora GDCK-a. Za zamjenike su izabrani Zlatko Barbir iz Lepoglave i Stjepan Cerjan iz Maruševca. Uz njih, u Odbor GDCK Ivanec izabrani su i Vjekoslav Žirovec, Ksenija Čretni, Vesna Matišić i Stjepan Kukec. Članovi Nadzornog Odbora su Josip Polančec, Martin Bunić i Čedomir Bračko.

Na Skupštini je usvojen Program rada i Financijski plan za 2017. i donijete programske smjernice za novo mandatno razdoblje od 2017. - 2020. godine.

Također, zastupnici i prisutni gosti upoznati su s aktivnostima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec u proteklom mandatnom razdoblju 2013.-2016. putem opširnog Izvješća o radu kojeg je iznijela ravnateljica GDCK-a Jasminka Ruhek.

Nakon provedenih izbora i podnijetih izvješća, uslijedila je svečanost uručivanja zahvalnica Hrvatskog Crvenog križa volonterkama GDCK Ivanec koje su tijekom sedam dana volontirale u Tranzitno-izbjegličkom kampu 2015. godine u Slavonskom Brodu. Zahvalnice su primile Ines Novačko i Mirjana Filipović.

Svim zastupnicima i gostima obratio se zastupnik Hrvatskog sabora i gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić. Čestitao je svima na volonterskom trudu i doprinosu. Osvrnuvši se na mnogobrojne velike nesreće, krize i prirodne katastrofe u svijetu, ocijenio je da Crveni križ u njegovu radu očekuju novi izazovi. Istaknuo je važnost i vrijednost sudjelovanja GDCK Ivanec i njegovih volontera u humanitarnoj akciji Pomognimo području pogođenom poplavama 2014. godine te pohvalio sudjelovanje i volonterski doprinos volonterki GDCK Ivanec u Izbjegličkoj krizi 2015.

U situacijama kriza, katastrofa i drugim izvanrednim situacijama, rekao je Batinić, Grad Ivanec će, a vjeruje i ostale sredine i općine, aktivno sudjelovati i izvan zakonskih propisa, kako bi se pomoglo radu i djelovanju Crvenog križa u takvim situacijama.

Zahvalio je dosadašnjoj predsjednici Raheli Blažević na postignutim rezultatima, a novoj predsjednici Josipi Krtanjek  zaželio puno uspjeha u radu.

Zastupnicima se obratio i zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač. Zahvalio je osobito volonterima koji čine okosnicu Crvenog križa i bez kojih ovakvi rezultati ne bi mogli biti ostvareni. Također se osvrnuo na značajnu ulogu organizacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u suvremenim kriznim situacijama u svijetu te naglasio važnost pravovremenog odgovora i pružanja pomoći.
Nakon završetka radnog dijela sjednice, okupljeni su se nastavili družiti u neformalnoj atmosferi.

 

16.01.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media