RAVNA GORA U povodu blagdana Sveta tri kralja
Tradicionalno misno slavlje i susret planinara na Ravnoj gori

Velik broj planinara i izletnika, ponajviše iz cijelog bednjanskog, lepoglavskog i okolnog kraja, kojima su se pridružili i planinari iz Varaždina, u petak su, 6. siječnja, blagdan Bogojavljenja proslavili na Ravnoj gori. Okupilo ih se oko 150, a posjet bi sigurno bio veći da mnoge namjernike u dolasku nisu pokolebale iznimno niske temperature s ledenim vjetrom koji je „brijao“, što je dio tradicionalnih izletnika odvratilo od planiranog izleta na Ravnu goru.
Misu u kapeli Sveta tri kralja predvodio je vlč. Neven Blažon.
Nakon euharistijskog slavlja okupljeni su pohrlili do lonaca s vrućim čajem i kuhanim vinom koje su im besplatno točili predstavnici Općine Bednje i Grada Lepoglave, koji na taj blagdan već godinama časte izletnike i time održavaju lijep običaj druženja na Ravnoj gori.
I ove godine vruće su napitke na Ravnu goru dopremili članovi DVD-a Bednje, a gostima su ih podijelili načelnik Bednje Mirko Bistrović i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, a pridružio se i dogradonačelnik Hrvoje Kovač te bednjanski vatrogasci. Podijeljeno je oko 60 litara vina i 15-ak litara čaja.
Općina Bednja i Grad Lepoglava izletnike koji se okupljaju na Ravnoj gori tradicionalno časte dvaput na godinu i to na blagdan Sveta tri kralja te na Uskrsni ponedjeljak, kada se u kapeli također održava misno slavlje.

09.01.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media