BLAGDAN BOGOJAVLJENJA Misa u kapeli Sveta tri kralja na Ravnoj gori
U petak, na Tri kralja, tradicionalni pohod na Ravnu goru

Bednjanski župnik vlč. Neven Blažon u petak će, na blagdan Sveta tri kralja, tradicionalno služiti misu u istoimenoj kapeli na Ravnoj gori. Kao što je poznato, o tom danu na Ravnu goru hodočaste brojni vjernici iz bednjanskoga kraja i okolice, a misi se u velikom broju pridružuju planinari, posebice iz Varaždina te brojni izletnici iz šire okolice i Slovenije koji toga dana rado dolaze na planinu i prisustvuju misnom slavlju.
I ove godine vjernici iz Bednje i okolice na Ravnu goru će krenuti organizirano, a polazak je ispred župne crkve u Bednji u 9 sati. Misa počinje u 11 sati.
Općina Bednja i Turistička zajednica Bednje u suradnji s Gradom Lepoglavom nakon mise će sve okupljene počastiti kuhanim vinom i čajem. Po riječima načelnika Bednje Mirka Bistrovića, organizatori će posjetitelje zagrijati s oko 100 litara vina i 50 litara čaja.
Vino i čaj će skuhati i još vruće na Ravnu goru prevesti glavni operativci - članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bednje.
Okupljanjem izletnika i blagdanskom misom ponovo će se produžiti dugogodišnja tradicija blagdanskih susreta na Ravnoj gori o Sveta tri kralja.
 

03.01.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media