OSNOVNA ŠKOLA FRANJE SERTA
Završna priredba „Mladi za starije, stariji za mlade“

U petak, 16. prosinca, u Osnovnoj školi Franje Serta u Bednji održana je završna priredba projekta „Mladi za starije, stariji za mlade“, u koji su se različitim aktivnostima uključili svi učenici nižih razreda.
Cilj projekta bio je uključivanje starijih sugrađana - baka i djedova - u život škole te  iskazivanje zahvalnosti i poštovanja učenika prema starijim sugrađanima te tradiciji koji mlađima ostavljaju u baštinu.
Na priredbu se odazvao velik broj starijih sugrađana, koji su uživali u programu. A u njoj su sudjelovali školski pjevački zbor i solistica Ana Dubovečak pod ravnanjem učiteljice glazbene kulture Lucije Geček. Pratila ih je solo plesom Anettta Tušek. I učenici četvrtog razreda otpjevali su uz ravnanje učiteljice Geček božićnu pjesmu Nebo daj oku, dok su svojim izvedbama pjesmica Pahuljice padajte i Padaj, padaj snježiću, posebno oduševili prvašići.
Svi učenici drugoga razreda izveli su scensku igru Božićna priča i uprizorili rođenje Isusovo. Melanija Pocak, Petra Želimorski i Leonard Juriša recitirali su pjesmu Božić, a Novogodišnji vlak izveli su Kiara Hranj i Dorijan Delimar.
Projekt su svim gostima predstavile učenica trećeg razreda Tereza Tušek i učenice četvrtog razreda Lana Bistrović, Mia Bistrović i Maja Želimorski..
Učenici četvrtog razreda u sklopu ovog projekta istražili su i prikupili tradicionalne  božićne recepte te ih dali otisnuti i tako je nastala knjižica Bakini božićni recepti. Svaku stranicu te knjižice - bojanke ilustrirali su učenici trećeg razreda uz pomoć svoje razrednice.
Svi recepti iz knjižice isprobani su mnogo puta. Kako bi radost Božića podijelili sa svima nazočnima i očuvali tradiciju koja se godinama njeguje u bednjanskome kraju, uz pomoć i vodstvo svojih baka učenici četvrtog razreda su dan prije organizirali i radionicu pečenja tradicijskih božićnih kolača prema bakinim receptima. Ispečene kolače degustirali su i podijelili prijateljima iz drugih razreda, a po njihovim oduševljenim reakcijama znali su da su uspješno odradili zadatak.
Slatka iznenađenja učenici su pripremili i za sve posjetitelje priredbe.
Četvrtaši su zahvalili svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, kao i onima koji su se odazvali i svojim dolaskom podržali projekt te ravnateljici škole Sanji Majcen, koja je cijelo vrijeme projekta bila uz njih i pomogla da se on uspješno realizira.
Nakon priredbe svi su se gosti, učenici i učiteljice zadržali u ugodnom druženju uz mnoštvo kolača koje su bake i mame napravile baš za ovu prigodu – izvijestile su učiteljice Đurđica Krtanjek i Željka Vresk.
 

20.12.2016.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media