CVETLIN U župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla
Pučkim napjevima uveli mještane u božićnu atmosferu

Članovi kulturno – umjetničkih društava bednjanskoga kraja, kojima su se pridružili i gosti iz iz susjedne Dežele, u subotu su, 17. prosinca, u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Cvetlinu priredili koncert kojim su žitelje toga kraja uveli u božićno vrijeme. Lijepim koncertom ispunjenim pučkim božićnim napjevima, kulturno – umjetnički amateri brojnim su posjetiteljima nagovijestili radost Božića i rođenje Malenoga Isusa.
Zamjenjujući teško bolesnog županika vlč. Ivana Hruška, sve okupljene pozdravio je bednjanski župnik vlč. Neven Blažon, dok je građanima i izvođačima božićne i novogodišnje čestitke uputio bednjanski načelnik Mirko Bistrović.

Na koncertu održanom u organizaciji KUD-a Cvetlinski zvon nastupili su i ostali KUD-ovi našega kraja - KUD Josipa Genca iz Bednje, KUD Josipa Jedvaja iz Vrbna i Limena glazba DVD-a Bednje. Zapjevale su i članice Ljudske pevske skupine Taščice iz Rač, članovi Lovačkog društva iz Tišine te Postroški iz Kebla na Pohorju.

Ponijeti posebnom blagdanskom atmosferom koja o Božiću uvijek nosi i objedinjuje, pjevači su nazočne oduševili izvođenjem poznatih pjesama, koje su dio božićne tradicije hrvatskoga i slovenskoga puka.
 

20.12.2016.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media