ADVENT Kulturna manifestacija u organizaciji KUD-a Josip Jedvaja iz Vrbna
Održan 3. koncert „U susret adventu“

Brojne mještane Vrbna i susjednih sela, koji su se odazvali 3. koncertu „U susret adventu“, u sportskoj dvorani Područne osnovne škole u Vrbnu do suza su dirnule stare božićne pjesme i napjevi u izvođenju domaćih i gostujućih KUD-ova, a koje su ih podsjetile na nekadašnju pučku božićnu tradiciju.
I ove godine za svečarski ugođaj pobrinuo se organizator – KUD Josipa Jedvaja, koji je u goste pozvao i nekoliko drugih prijateljskih kulturno-umjetničkih društava te okupljenom narodu priuštio atmosferu za pamćenje.
Nakon pozdravnih riječi predsjednice KUD-a Valentine Smiljanec, uslijedio je program ispunjen glazbom i pjesmom s božićnom tematikom.
U programu su nastupili članovi KUD-a Cvetlinski zvon iz Cvetlina, KUD-a Josipa Genca iz Bednje, Limene glazbe DVD-a Bednja i, dakako, Vrbljančana okupljenih u KUD-u Josip Jedvaj.
Domaćine je posebno obradovao i dolazak gostiju iz koprivničkog KUD-a Srce, čime je nastavljena lani započeta suradnja ovih dvaju kulturnih društava.
Nakon završetka koncerta, svim sudionicima i organizatorima na lijepo je programu zahvalio načelnik Bednje Mirko Bistrović te tom prilikom uputio i čestitke za predstojeće blagdane građanima Vrbna i vrbljanskoga kraja.
Uz činjenicu da je ova manifestacija uljepšala adventsko doba, dobrim odazivom koncertu građani su ponovno pokazali svoju privrženost božićnoj kulturnoj tradiciji.
 

07.12.2016.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media