IZLOŽBE
Dvije nove izložbe u Galeriji Dvora Trakošćan

U Galeriji Muzejske ustanove Dvor Trakošćan otvorene su dvije zanimljive izložbe. Prva je izložba Vlaha Brangjolice „Kalamota – dalje od svjetlosti“, s fotografijama na kojima je autor zabilježio prizore nesvakidašnje ljepote otoka Koločepa. U istom prostoru otvorena je i izložba slika 60-ak likovnih umjetnika iz Makedonije, naslovljena „Korijeni, portici, portali, putovi i putokazi“.
Obje izložbe organizirane du u suradnji Dvora Trakošćan, Međunarodnog kluba prijatelja i Doma kulture „Kočo Racin“ iz Skopja. Na svečanosti otvaranja izložbi govorili su ravnatelj Dvora Adam Pintarić i organizatorica kulturnih događanja Milka Knežević, dok je u ime Općine Bednja sve sudionike izložbe te okupljene posjetitelje pozdravio načelnik Mirko Bistrović.
Umjetnike i njihov rad predstavila je kustosica Violeta Kalić, stručna suradnica za vizualne umjetnosti, dizajn i arhitekturu Doma kulture „Kočo Racin“ iz Skopja, dok je izložbu otvorio prof. dr. sc.  Šime Ivanjko, počasni konzul Hrvatske u Republici Sloveniji.
Kulturni dio programa su izveli polaznici „Dr. Suzuki glazbenog studija“ iz Varaždina pod mentorstvom prof. Damasa Lazića, koji pohađaju poseban glazbeno-edukativni program, prilagođen djeci već od treće godine života.
Izložbe se u dvorskoj galeriji mogu razgledati do 24. prosinca.
 

07.12.2016.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media