SURADNJA Bednja na Večeri prijateljstva u Vidmu
Suradnja Bednje i Vidma – ogledan primjer za cijelu regiju

Desetljećima duga prekogranična suradnja općina Bednje i Vidma, koja traje još od 60-tih godina prošloga stoljeća, u petak je, 25. studenog, potvrđena još jednom, ovoga puta - kulturnim događajem za pamćenje.
Riječ je o manifestaciji koja je, pod nazivom Večer prijateljstva, održana u dvorani općine Videm, a suorganiziralo ju je Hrvatsko – slovensko društva prijateljstva iz Bednje, koje je ovim eventom ujedno obilježilo 15. obljetnicu svoga rada. 
Program ispunjen pjesmom i glazbom izveli su skupina Taščice iz općine Rače – From, zatim, glazbena skupina Godci iz Vidma, skupina Ivek s prijateljima i KUD Josipa Genca iz Bednje.
Dio večeri bio je ispunjen Prešernovim stihovima, koje je govorila članica Godcev Biserka Selak, dok je pjesme Ivana Gorana Kovačića interpretirala Martina Heček Paska.
Kao gosti večeri nastupili su bednjanski Kavaliri i oduševili publiku. 
U ime općine Videm, sve okupljene je pozdravio načelnik Friderik Bračić, dok je u ime gostiju, pozdravne riječi svojim domaćinima uputio načelnik Bednje i aktualni predsjednik Društva prijateljstva Mirko Bistrović.
Skupu se obratio i ministar za iseljeništvo Gorazd Žmavc te istaknuo da je suradnja Bednje i Vidma na kulturnom, gospodarskom i obrazovnom planu jedan od lijepih primjera njegovanja prekogranične suradnje, koji bi trebao postati ogledan za cijelu regiju.
Program je vodio poznati slovenski radijski voditelj Anton Petelinšek.
 

01.12.2016.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media