ZNANSTVENI SKUP
U petak, 11. studenog, znanstveni skup o povijesti župe Bednja

U organizaciji župe Bednja i župnika vlč. Nevena Blažona, u višenamjenskoj dvorani dvorca Trakošćan u petak će se, 11. studenog, održati znanstveni skup o povijesti župe Bednja.

Na skupu će o temama vezanim uz župu govoriti više stručnjaka. Tako će profesor povijesti i povijesti umjetnosti Ivan Mravlinčić, viši kustos muzeja dvorca Trakošćan, govoriti o kapeli sv. Križa u trakošćanskom perivoju, o bednjanskim svadbenim običajima te o bednjanskom kraju kao dijelu trakošćanskog vlastelinstva.

Nadalje, mr. sc. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, elaborirat će temu "Župa, župnici i pojedina događanja iz vjerskog života te osvrt na starije popise obitelji župe Bednja", dok će Ivana Peškan, dipl. pov. umjetnosti  i talijanist, govoriti o sakralnoj gradnji na području župe Bednja, s osvrtom na konzervatorsko-restauratorske zahvate. Vesna Pascuttini-Juraga, dipl. pov. umjetnosti i etnolog, osvrnut će se na specifičnosti pokretnog inventara župne crkve u Bednji.

U kulturnom dijelu programa nastupit će glazbeni sastav "Kavaliri" i mladi recitatori koji će govoriti stihove na bednjanskom.

Početak skupa je u 17 sati, a dobrodošli su svi zainteresirani.

> Download mp3 spot


 

03.11.2016.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media