NA TISKOVNOJ KONFERENCIJI Mladi filatelisti kao promotori turizma Varaždinske županije i Općine Bednja
Predstavljen program XI. škole mladih filatelista u Trakošćanu

U Županijskoj palači u Varaždinu u petak je, 30. rujna, predstavljen program XI. škole mladih filatelista „Trakošćan 2016.“ koja će održati 8. listopada u Trakošćanu. U ovogodišnjem programu Škole mladi filatelisti s područja Varaždinske, ali i drugih županija i država, imat će priliku predstaviti svoje radove, ali i steći i mnoga nova filatelsitička znanja od stručnjaka i mentora.
Iznimnu važnost ovog događaja, kako za sam kraj i općinu Bednju, tako i za Varaždinsku županiju, naglasio je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.
–Varaždinska županija već dugi niz godina podupire ovu manifestaciju, koja nam je veoma bitna zbog dva važna razloga. Kroz filateliju mladi uče o povijesti, jeziku, baštini i identitetu svojega kraja, a s druge je strane, važno je da se ova škola održava u jednoj našoj općini, Bednji. Bednja, na žalost, ima lošu demografsku sliku pa je stoga izuzetno važno da se djeci i mladima i kroz ovakve sadržaje pruži mogućnost edukacije i sudjelovanja – naglasio je zamjenik župana Kišić.
Predsjednik Kluba mladih filatelista Dino Murić predstavio je ovogodišnji program, koji dobiva i međunarodni karakter. Naime, osim naših sudionika, sudjelovat će i filatelisti iz susjednih zemalja, iz Slovenije, Češke, Mađarske i prvi put, iz Španjolske.
-Škola filatelije iz godine u godine je sve veći ambasador turizma Varaždinske županije, stoga zahvaljujemo na pomoći Županiji, Općini Bednja, Ministarstvu kulture, Hrvatskoj pošti, Dvoru Trakošćan i ostalim sponzorima bez kojih bi ova manifestacija bila teško izvediva - istaknuo je Murić dodavši kako je u proteklih deset godina kroz Školu filatelije prošlo oko 2500 djece.
Osim samih radionica, u sklopu XI. škole održat će se i zabavni programi - Vilinska bajka, roštiljada, „Kaj su jeli naši stari“, predstavljanje etnografske baštine bednjanskog kraja te još mnoštvo zanimljivih događaja. Spomenuta škola velika je promocija i samog Trakošćana, ali i općine Bednja, što potvrđuje i znatan porast turističkih posjeta u vrijeme njena održavanja.
Predstavljanju programa prisustvovali su i članovi Organizacijskog odbora dr. Marija Kolačko i Milan Pavleković.
 

03.10.2016.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media