SANACIJA KLIZIŠTA
HC u posao uveo izvođače radova na sanaciji triju klizišta

Hrvatske ceste proteklih su dana i službeno u posao uvele izvođače radova na sanaciji triju klizišta na području općine Bednja – u Koreničkima, Monterićima i Bračkima.

Po riječima direktora Komunalnog poduzeća Kemauček Krunoslava Blažija, sanacijske radove na klizištu u Bračkima obavljat će tvrtka Trg d.o.o. iz Zagreba (rok dovršetka: 120 dana od dana uvođenja u posao), dok će klizišta u Koreničkima i Monterićima sanirati zagrebačka tvrtka Jedinstvo (rok završetka: 90 dana).

Podsjećamo, u travnju 2015. Hrvatske ceste objavile su javni poziv za dostavu zahtjeva za sanaciju klizišta na području RH, a iz Fonda za zaštitu okoliša za to je izdvojen iznos od ukupno 30 milijuna kuna. Hrvatskim cestama je povjereno cjelokupno vođenje projekta, od javne nabave, nadzora, koordinacije itd.

Na natječaj Hrvatskih cesta prijavila se i Općina Bednja koja je kandidirala sanaciju više klizišnih lokacija. Početkom rujna 2015. Hrvatske ceste donijele su Odluku o odabiru prioritetnih klizišta za sanaciju, a među njima su, kao najkritičnija, prihvaćena spomenuta tri klizišta.

Sanacija će se obavljati prema projektu i troškovnicima koja je bila obvezna izraditi i platiti Općina Bednja, uključujući i reviziju projekata. Također, u međuvremenu je bilo potrebno riješiti i imovinsko – pravne odnose s građanima, budući da će se u sanacijskim radovima zadirati i u dijelove njihovih privatnih zemljišnih parcela.

Iz općinske uprave stoga zahvaljuju svim vlasnicima koji su dali suglasnosti za obavljanje radova koji će omogućiti sanaciju cesta i cestovnog pojasa. Radovima na lokalitetu Monterići ujedno će se riješiti i problem jedne obiteljske kuće, čijoj je sigurnosti zaprijetilo tamošnje klizište.

22.09.2016.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media