Strmosi

Glazbeni sastav Strmosi mladi je violinski sastav koji dolazi iz Cerja Jesenjskog i prvenstveno njeguje tradicionalnu stariju i novu domaću zagorsku i etno glazbu, hrvatsku narodnu te zabavnu glazbu. Strmosi djeluju od 2005. godine.

Glazbeni sastav Strmosi čini pet članova: Mladen Šoštarić (1. violina, vokal), Kristijan Flegar (2. violina, vokal), Ivan Hršak (harmonika, vokal), Kristijan Hršak (bugarija, vokal) i Antonio Bosek (bas, vokal).

 Prvi javni nastup natjecateljskog karaktera bio je 2006. godine u Cvetlinu na ''Cvetlinskom festivalu'', gdje su Strmosi između mnoštva domaćih glazbenih sastava, osvojili 1. mjesto prema glasovima publike.
 
Isti uspjeh ponovili su i 2007. godine zauzevši ponovo 1. mjesto prema glasovima mnogobrojne publike, a uz to stručni ocjenjivački žiri dodijelio im je i 3. mjesto prema glasovima žirija.
 
Godine 2008. na istom festivalu u Cvetlinu, i to treću godinu zaredom, Strmosi ponovo odnose pobjedu tj. 1. mjesto prema glasovima publike.
Te iste godine Strmosi i gosp. Ivan Brezni sudjeluju na 12. Zagorskom glazbenom festivalu ''Krijesnica'' sa pjesmom ''Sein sa žani''.
 
2009. godine Strmosi nastupaju na tamburaško-violinskom festivalu ''Pjesma i tambura '09'', izvodeći pjesmu ''Hajde mala javi se''. Iste godine Strmosi, zajedno s gosp. Ivanom Breznim, nastupaju na gastro-etno festivalu ''Dragi naš kaj'' u Sv.Nedelji sa pjesmom ''Štief i Juro dečki su''.
 
Osim navedenih javnih nastupa i festivala natjecateljskog odnosno revijalnog karaktera, Strmosi sviraju i na raznim privatnim feštama, zabavama, krstitkama, firmama, u svadbenim pratnjama i svadbama, momačkim i djevojačkim večerima, rođendanima i sl. Strmosi se isto tako vrlo rado odazivaju i nastupaju na raznim svečanostima, veselicama, humanitarnim priredbama, skupštinama itd.
 
Glazbeni sastav Strmosi dosad je snimio i nekoliko pjesama, što autorskih, što u obradi, a u planu je i dovršetak prvog nosača zvuka.
 
 


   


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media