Stari fosili

Počeci glazbenog sastava Stari fosili vezani su uz ponudu Zabavno edukacijskog programa za upoznavanje bednjanske kulture i običaja ˝Doživi Zagorje˝. Obzirom da program ˝Doživi Zagorje˝ traje otprilike 5 sati i predviđeno je da tih 5 sati u pratnji grupe bude i domaći glazbeni sastav, tražio se sastav koji je uvijek u mogućnosti odvojiti to vrijeme i nastupiti u bilo koje vrijeme.

Sastav Stari fosili svira zagorsku domaću glazbu no znaju zasvirati i evergreene i zabavne skladbe. Sastav ima 5 članova- dvije violine (Gabrijel Tolić i Šimun Dukarić), harmonika (Josip Cahun), gitara (Josip Rudec) i kontrabas (Vjekoslav Žirovec).
 
Do rujna 2007. godine u sastavu svirao poznati bednjanski violinist Ivan Dubić. Nakon njegove smrti (zadnji puta je svirao 15 dana prije smrti, iako je bio teško bolestan),  mjesto prve violine preuzeo je Šimun Dukarić, legendarni cvetlinski violinist i jedan od osnivača cvetlinskog etno-fetivala.
 
Budući da se radi uglavnom o penzionerima, većina članova Starih fosila svira i po sprovodima. Zbog toga su skloni crnom humoru, i često spominju svoj slogan: „Sviramo živima i mrtvima.“
 
Stari fosili tradicionalno sviraju na blagdane Sveta Tri Kralja i Uskrsni ponedjeljak na Ravnoj gori, kad su tamo i proštenja. Sviraju i na manjim privatnim proslavama.
 
Kontakt osoba je Vjekoslav Žirovec, telefon 091 767 4121.


   


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media