SANACIJA KLIZIŠTA U Bračkima, Koreničkima i Monterićima

Na području mjesnih odbora Vrbno, Pleš i Cvetlin u punom su jeku radovi na sanaciji triju velikih klizišta. Riječ je o klizištima Brački, Korenički i Monterići I, na kojima je klizanje tla zahvatilo nerazvrstane ceste te onemogućilo ili u velikoj mjeri otežalo prilaz mještana njihovim domovima. Kako bi omogućila barem osnovnu prohodnost pravaca, prva je interventno reagirala Općina Bednja te sredstvima iz proračuna pokrila troškove nužnih radova.
 


SURADNJA U organizaciji Hrvatsko – slovenskog društva prijateljstva Općine Bednja i Općine Videm

Dugogodišnja prekogranična suradnja Bednje i Vidma, dosad potvrđena bezbroj puta realizacijom zajedničkih projekata, uzvratnim posjetima na gospodarskom, kulturnom, vjerskom i sportskom planu te najrazličitijim manifestacijama, sljedećeg tjedna bit će obilježena novim kulturnim događanjem.


UMIROVLJENICI

Šezdeset članova Udruge umirovljenika općine Bednja u ponedjeljak je, 14. studenog, boravilo na još jednom od društvenih izleta što ih vodstvo udruge tijekom cijele godine periodično organizira za svoje članove.


MARTINJE

Stotinjak vinogradara i podrumara našega kraja te članovi nekoliko domaćih i gostujućih KUD-ova u petak je, 11. studenog, nazočilo veseloj proslavi Martinja što ju je u društvenom domu u Bednji (vatrogasni dom) organizirao KUD Josipa Genca, uz potporu Općine Bednja.


PREKOGRANIČNA SURADNJA

U opuštajućoj i veseloj atmosferi u subotu je, 12. studenog, protekao međunarodni susret kulturno – umjetničkih društava održan u kulturnom domu u Tišini kod Murske Sobote. Među petnaest KUD-ova iz pograničnih naselja Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, nastupili su i tamburaška sekcija i pjevački zbor KUD-a Cvetlinski zvon, predstavivši svoje izvorno stvaralaštvo.


AKTUALNO Turistička zajednica kreće s izradom službene web stranice

Turistička zajednica Trakošćan - Općina Bednja  na svojoj je 11. sjednici održanoj u ponedjeljak, 7. studenog,  donijela odluku o izradi svojih službenih web stranica na kojima će biti dostupna cjelokupna turistička ponuda koju tržištu nudi naše područje.


ZNANSTVENI SKUP

U organizaciji župe Bednja i župnika vlč. Nevena Blažona, u višenamjenskoj dvorani dvorca Trakošćan u petak će se, 11. studenog, održati znanstveni skup o povijesti župe Bednja. Na skupu će o temama vezanim uz župu govoriti više stručnjaka. Tako će profesor povijesti i povijesti umjetnosti Ivan Mravlinčić, viši kustos muzeja dvorca Trakošćan, govoriti o kapeli sv. Križa u trakošćanskom perivoju, o bednjanskim svadbenim običajima te o bednjanskom kraju kao dijelu trakošćanskog vlastelinstva.
 


TURISTIČKA PROMIDŽBA

Voditeljica Turističke zajednice Općine Bednja Dijana Zagorščak pridružila se predstavnicima drugih turističkih zajednica s područja Varaždinske županije – Ivanca, Lepoglave, Varaždina, Novog Marofa i Ludbrega, koji su predstavljali svoje sredine na Danima hrvatskog turizma održanim u Bolu na otoku Braču.


SVI SVETI

U povodu Svih svetih, izaslanstvo Općine Bednja na čelu s načelnikom Mirkom Bistrovićem u ponedjeljak je, 31. listopada, položilo cvijeće i zapalilo svijeće na počivalištima poginulih branitelja u Cvetlinu i u Bednji. Također, cvijeće je položeno i na spomen obilježja poginulim antifašističkim borcima.


PEDAGOŠKI PROJEKT Lijepa akcija članova Pčelarske udruge Čmalico

Milan Vukovski i Vladimir Cikač, članovi Pčelarske udruge Čmalico, na vlastitu su inicijativu proveli vrijedan pedagoški projekt za mališane Dječjeg vrtića u Lepoglavi. Riječ je o edukativnom projektu namijenjenom prvenstveno djeci u vrtićima i osnovnim školama čiji je cilj na popularan i zabavan način upoznati ih sa životom pčela, pčelinjim proizvodima i koristima pčelinjih zajednica za zdravlje, ali i cijelu prirodu.


Stranica 9 od 133Prva   Prethodna   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media