MEĐUGRANIČNA SURADNJA

U subotu, 22. listopada, KUD  Cvetlinski zvon iz Cvetlina predstavljao je Općinu Bednju na susretu kulturno – umjetničkih  društava pograničnih općina i gradova Slovenije i Hrvatske koji je održan u općini Rače - Fram kod Maribora.


SIGURNOST

U nazočnosti predstavnika PU varaždinske Danijela Posavca i Darka Dragičevića te načelnika Policijske postaje Ivanec Borisa Divjaka, u općinskoj je vijećnici održana 18. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Bednja. Glavna tema sjednice bilo je stanje sigurnosti u području prometa, kriminaliteta te narušavanja javnog reda i mira.


3. GOSPODARSKI SAJAM

U petak i subotu, 14. i 15. listopada, u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održan je 3. Gospodarski sajam, koji je otvorio gradonačelnik Varaždina Goran Habuš. Ovogodišnji sajam nudio je cjelodnevni program za posjetitelje, kojima je bio omogućen i besplatan ulaz.


STIPENDIJE

Na internetskim stranicama Varaždinske županije objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2016./2017. Riječ je o 65 stipendija koje se dodjeljuju za:


SOLIDARNOST Počela je 44. sabirna akcija Hrvatskog Crvenog križa

Počela je 44. sabirna akcija Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu 2016.", pod motom "Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija'', a u koju se uključuje i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec  i u koju su pozvani građani s područja općine Bednja. Radi se o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a provodi se u svih 130 društava u RH.


FILATELIJA Održana je 11. škola mladih filatelista „Trakošćan 2016.“

Da poštanska marka nije samo hobi, nego i objekt stjecanja znanja i obrazovanja, dokazala je i ovogodišnja XI. škola mladih filatelista „TRAKOŠĆAN 2016.“. Organizator XI. škole mladih filatelista „TRAKOŠĆAN 2016.“ je Klub mladih filatelista „TRAKOŠĆAN“ uz potporu Ministarstva kulture, Varaždinske županije, Općine Bednja, Dvora Trakošćan, Grada Lepoglave, Hrvatske pošte d.d., Hrvatskog filatelističkog saveza, Tiskare Zrinski d.d., kao i mnogobrojnih sponzora i donatora.


Svim građanima općine Bednja, a ponajprije braniteljima Domovinskog rata, najljepše čestitke u povodu 8. listopada, Dana neovisnosti, upućuju načelnik Mirko Bistrović, zamjenik načelnika Mladen Poljak te članovi Općinskog vijeća Bednje s predsjednikom Ivanom Breznim.


TRAKOŠĆAN

Sve je spremno za početak XI. škole mladih filatelista „Trakošćan 2016.“ godine, koja će „biser Hrvatskoga zagorja“ i općinu Bednja ponovno učiniti filatelističkom centrom Hrvatske i šire regije. Službeni program počinje u subotu, 8. listopada, svečanim otvaranjem i pozdravnim govorima koje će sudionicima svih dobnih uzrasta uputiti predstavnici organizatora i pokrovitelja – Općine Bednja, Hrvatskog filatelističkog saveza, Hrvatske pošte, Kluba mladih filatelista Trakošćan i Varaždinske županije.


TURISTIČKA I MEDIJSKA PROMOCIJA

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija „A sada mi“, ove će se nedjelje, 9. listopada, uživo emitirati iz općine Bednja, točnije, iz hotela Trakošćan. Emisija će se odvijati pod voditeljskom i uredničkom „palicom“ Želja Kovačića, dugogodišnjeg prijatelja bednjanskih Kavalira, koji ih je svojedobno i „otkrio“ te im preporučio da svoj specifični glazbeni izražaj njeguju upravo na rodnom bednjanskom govoru.


RADNA MJESTA

Na zamolbu Colasa Hrvatska d.d. Varaždin, na našim web stranicama objavljujemo oglas kojim ova tvrtka traži radnike za zapošljavanje na više radnih mjesta u niskogradnji. Konkretno, traži više izvršitelja na radnom mjestu rukovatelja građevinskim strojevima, tesara, zidara, armirača i asfaltera.


Stranica 9 od 132Prva   Prethodna   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media