EU NATJEČAJI Objavljen novi natječaj za operaciju 6.3.1

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu podmjere 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, provedba tipa operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.


TRAKOŠĆAN Noć muzeja u dvorcu Trakošćan

Djelatnici Muzejske ustanove Dvor Trakošćan zasigurno će dugo pamtiti i ovogodišnju Noć muzeja održanu u petak, 27. siječnja, koja se ponovno potvrdila kao popularna i zanimljiva manifestacija. Premda je Dvor svake godine osvježava i dograđuje novim sadržajima, pa posjetitelji mogu biti sigurni da će ih u pohodima i lutanjima odajama grofovske obitelji uvijek dočekati neki novi, dotad neviđen sadržaj, trakošćanska Noć muzeja i ovoga je puta bila posebno zanimljiva.


TRAKOŠĆAN U hotelu Trakošćan održan tečaj „Palijativna skrb u Varaždinskoj županiji“

Oko 170 liječnika, medicinskih sestara i tehničara i drugog stručnog i medicinskog osoblja te predstavnici brojnih stručnih ustanova i institucija u petak su, 27. siječnja, u Trakošćanu sudjelovali u radu tečaja II. kategorije pod nazivom Palijativna skrb u Varaždinskoj županiji. Skup je održan u organizaciji Djelatnosti za palijativnu skrb Doma zdravlja Varaždinske županije te uz potporu i pomoć Dvora Trakošćan i Općine Bednja, a pošto je odaziv premašio sva očekivanja, tečaj je, umjesto u prvobitno predviđenom prostoru Galerije dvorca, održan u Kongresnoj dvorani Julijana hotela Trakošćan.


TRAKOŠĆAN U petak, 27. siječnja, u hotelu Trakošćan

U organizaciji Djelatnosti za palijativnu skrb Doma zdravlja Varaždinske županije te uz potporu i pomoć Dvora Trakošćan i Općine Bednja, u Kongresnoj dvorani Julijana hotela Trakošćan u petak će se, 27. siječnja, održati tečaj II. kategorije pod nazivom ''Palijativna skrb u Varaždinskoj županiji''. Počinje u 10 sati, a namijenjen je svim liječnicima i ostalom medicinskom osoblju koji žele saznati više o palijativnoj skrbi.


UDRUGA VINOGRADARA GERICO Vincekov rez na Želimoru

U odličnom raspoloženju u nedjelju je, 22. siječnja, proteklo obilježavanje spomendana sv. Vinka, koji je Udruga vinogradara i vinara Gerico iz Bednje, uz suorganizatore Općinu Bednja i Turističku zajednicu, obilježila na Želimoru.


NOĆ MUZEJA U dvorcu Trakošćan u petak, 27. siječnja

Odlučite li Noć muzeja, 27. siječnja, provesti u drevnom dvorcu grofova Drašković u Trakošćanu, i ove se godine svakako pripremite na atraktivan izlet u prošlost. Muzejska ustanova Dvor Trakošćan za sve svoje posjetitelje – kojih se u Muzejskoj noći iz godine u godinu okuplja sve veći broj – i ovoga puta priređuje maštovit i zanimljiv program, pa će posjet „biseru Hrvatskoga zagorja“ i ovoga puta nedvojbeno prerasti u zanimljiv i nesvakidašnji kulturni događaj.


UDRUGA VINOGRADARA GERICO

 Vincekov rez, manifestacija kojom Udruga vinogradara Gerico iz Bednje već godinama obilježava Vincekovo i tradicionalni početak nove sezona radova u goricama, ove će se godine održati u vinogradu Josipa Šaška na Želimoru.


JAVNI POZIV

 


ZBOG SMANJENJA PDV-a

I kućanstva s područja općine Bednja odsad će od Ivkoma d.d. dobivati manje račune za odvoz otpada. Posljedica je to nove odredbe Zakona o PDV-u koja je na snagu stupila 1. siječnja ove godine, a kojom je propisano da se PDV na odvoz otpada s 25 smanjuje na 13 posto. Smanjena stopa poreza obračunava se na isporuku javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada te odvojenog sakupljanja otpada prema posebnom propisu.


IZBORNA SKUPŠTINA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA IVANEC

Održana je Izvještajno-konstituirajuća sjednica Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, koji svojom humanitarnom djelatnošću pokriva i područje općine Bednja. Na sjednici je verificiran mandat 25 zastupnika Skupštine izabranih tijekom rujna-prosinca u mjesnim/općinskim/osnovnim društvima Crvenog križa i aktivima dobrovoljnih darivatelja krvi. Također, usvojena je odluka o imenovanju Antuna Hercega iz Ivanca i Franje Vrabelja iz Lepoglave počasnim članovima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec pa novi saziv Skupštine broji 27 zastupnika.


Stranica 7 od 135Prva   Prethodna   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media