ENERGETSKA OBNOVA Među tri projekta energetske obnova škola na području Varaždinske županije

U sklopu poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, koji je službeno zatvoren 20. veljače, Varaždinska županija, u suradnji sa školama kojima je osnivač, i Agencijom za razvoj Varaždinske županije. prijavila je tri projekta energetske obnove škola, od ukupno šest prijavljenih projekata s područja županije.


U cilju raspisivanja natječaja za prodaju zemljišta u vlasništvu Općine Bednja upućuje se Javni poziv svim zainteresiranima za dostavu pisama namjere za kupnju zemljišta u vlasništvu Općine Bednja.


DANI FAŠNIKA

Stižu nam fašnički dani, a iz Općine Bednja najavljuju da će ove godine fašnička povorka u Bednji biti organizirana u nedjelju, 26. veljače. Maskirana povorka krenut će u 14 sati od Osnovne škole Franje Serta, prošetati ulicama Bednje (Gajevom, Poljakovom, Trgom sv. Marije i Trakošćanskom ulicom), sve do Vatrogasnog doma u Bednji. I kako to već obično biva na fošnjik ne Bednje, ponovno udariti brigu na veselje.


OBAVIJEST POLICIJSKE UPRAVE VARAŽDINSKE

Na području zemalja Europske unije u 2017. godini, sukladno aktivnostima organizacije TISPOL, provodit će se ciljane aktivnosti vezane za sigurnost prometa na cestama. U cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu, a posebno smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa, u sklopu tjedna provođenja akcije TISPOL - pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa, policijski službenici Policijske uprave varaždinske će od 13. do 19. veljače provoditi pojačani nadzor vozača teretnih vozila i autobusa.


POZIV OPĆINE BEDNJA

Jedinstveni upravni odjel Općine Bednja, temeljem odredbe članka 53. Zakona održivom gospodarenju otpadom („Narodne novine“ broj 94/13), članka 30. stavka 1. Pravilnika o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest („Narodne novine“ broj 69/16) upućuje


SUSRET UDRUGA UMIROVLJENIKA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

U  organizaciji Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u subotu, 4. veljače, u Sračincu je održana Kajkaviana, druženje uz kulturno-umjetnički program koji su osmislili i izveli sami umirovljenici. U zabavnom programu oni su na domaćem kajkavskom izričaju predstavili svoje djelovanje i aktivnosti, a neki od njih govorili su stihove, pjevali, plesali i glumili.


UDRUGA VINOGRADARA GERICO

Četrdesetak vinogradara i podrumara bednjanskoga kraja i okolice u subotu se, 4. veljače, odazvalo predavanju dr. sc. Željka Budinšćaka iz Zavoda za zaštitu bilja pri Hrvatskom centru za poljoprivredu, hranu i selo o suzbijanju opasne bolesti vinove loze zlatne žutice, koju prenosi američki cvrčak. Predavanje je organizirala Udruga vinogradara Gerico, sa željom da sve vlasnike pravodobno upozori na ovu opasnu bolest i poduči ih načinima na koji mogu sačuvati svoje vinograde.


NATJEČAJI

Temeljem Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, Ministarstvo branitelja objavljuje tri poziva za korištenje mjera u 2017. godini.


UDRUGA VINOGRADARA GERICO Poziv na predavanje u subotu, 4. veljače

Udruga vinogradara Gerico u subotu, 4. veljače, sve vinogradare i podrumare bednjanskoga kraja poziva na predavanje čija će tema biti – kako suzbiti zlatnu žuticu, opasnu bolest vinove koju prenosi američki cvrčak, a koja se u vinogradima u kojima se pojavi brzo širi i poprima razmjere epidemije, pričinjavajući goleme štete u trajnom propadanju i gubitku zaraženih trsova.


Stranica 6 od 135Prva   Prethodna   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media