TRAKOŠĆAN U petak, 27. siječnja, u hotelu Trakošćan

U organizaciji Djelatnosti za palijativnu skrb Doma zdravlja Varaždinske županije te uz potporu i pomoć Dvora Trakošćan i Općine Bednja, u Kongresnoj dvorani Julijana hotela Trakošćan u petak će se, 27. siječnja, održati tečaj II. kategorije pod nazivom ''Palijativna skrb u Varaždinskoj županiji''. Počinje u 10 sati, a namijenjen je svim liječnicima i ostalom medicinskom osoblju koji žele saznati više o palijativnoj skrbi.


UDRUGA VINOGRADARA GERICO Vincekov rez na Želimoru

U odličnom raspoloženju u nedjelju je, 22. siječnja, proteklo obilježavanje spomendana sv. Vinka, koji je Udruga vinogradara i vinara Gerico iz Bednje, uz suorganizatore Općinu Bednja i Turističku zajednicu, obilježila na Želimoru.


NOĆ MUZEJA U dvorcu Trakošćan u petak, 27. siječnja

Odlučite li Noć muzeja, 27. siječnja, provesti u drevnom dvorcu grofova Drašković u Trakošćanu, i ove se godine svakako pripremite na atraktivan izlet u prošlost. Muzejska ustanova Dvor Trakošćan za sve svoje posjetitelje – kojih se u Muzejskoj noći iz godine u godinu okuplja sve veći broj – i ovoga puta priređuje maštovit i zanimljiv program, pa će posjet „biseru Hrvatskoga zagorja“ i ovoga puta nedvojbeno prerasti u zanimljiv i nesvakidašnji kulturni događaj.


UDRUGA VINOGRADARA GERICO

 Vincekov rez, manifestacija kojom Udruga vinogradara Gerico iz Bednje već godinama obilježava Vincekovo i tradicionalni početak nove sezona radova u goricama, ove će se godine održati u vinogradu Josipa Šaška na Želimoru.


JAVNI POZIV

 


ZBOG SMANJENJA PDV-a

I kućanstva s područja općine Bednja odsad će od Ivkoma d.d. dobivati manje račune za odvoz otpada. Posljedica je to nove odredbe Zakona o PDV-u koja je na snagu stupila 1. siječnja ove godine, a kojom je propisano da se PDV na odvoz otpada s 25 smanjuje na 13 posto. Smanjena stopa poreza obračunava se na isporuku javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada te odvojenog sakupljanja otpada prema posebnom propisu.


IZBORNA SKUPŠTINA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA IVANEC

Održana je Izvještajno-konstituirajuća sjednica Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, koji svojom humanitarnom djelatnošću pokriva i područje općine Bednja. Na sjednici je verificiran mandat 25 zastupnika Skupštine izabranih tijekom rujna-prosinca u mjesnim/općinskim/osnovnim društvima Crvenog križa i aktivima dobrovoljnih darivatelja krvi. Također, usvojena je odluka o imenovanju Antuna Hercega iz Ivanca i Franje Vrabelja iz Lepoglave počasnim članovima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec pa novi saziv Skupštine broji 27 zastupnika.


DEMOGRAFIJA

I u kalendarskoj 2016. godini u župama bednjanskoga kraja nastavljeni su negativni demografski trendovi, kakvi naše područje – ali ne samo naše, jer riječ je o nacionalnom trendu – prate već godinama. Potvrđuju to podaci o broju rođenih i umrlih, koji pokazuju da se stanovništvo našega kraja i dalje nastavlja smanjivati.


POŽAR Požar uništio obiteljsku kuću u Malom Gorencu

Jučer, 10. siječnja oko 22.20 sati, u Malom Gorencu je izbio požar na kući u vlasništvu 49-godišnjaka. Radi se o drvenoj kući pokrivenoj crijepom, koja je tom prilikom u potpunosti izgorjela. U požaru je zaprijetila opasnost da se vatra proširi i na gospodarsku zgradu.


Općina Bednja krenula je u izradu Programa ukupnog razvoja za razdoblje 2015.- 2020. kao temeljnog strateškog razvojnog dokumenta kojim se određuju smjernice budućeg razvoja ovog područja. Programom su definirani prioriteti, ciljevi i mjere kojim bi se omogućio kontinuiran i održiv razvoj svih djelatnosti. Program ukupnog razvoja također će biti podloga za nominiranje projekata Općine, privatnih poduzetnika, OPG-ova i drugih subjekata za EU izvore financiranja.


Stranica 4 od 132Prva   Prethodna   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media