PČELARSTVO Objavljen Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa 2017. - 2019.

Podsjećamo potencijalne korisnike i zainteresiranu javnost da je u Narodnim novinama broj 20/2017. od 08. ožujka 2017. godine objavljen Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine.


POLJOPRIVREDA Varaždinska županija objavila

Varaždinska županija objavila je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2017. godinu. Korisnik potpore je „jedan poduzetnik“- poljoprivredno gospodarstvo upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava koje ima sjedište, odnosno prebivalište kao i poljoprivredne površine na području Varaždinske županije. Poljoprivrednim gospodarstvom podrazumijevaju se obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.


OPĆINSKO VIJEĆE BEDNJA Za prijavu na Mjeru 7.4.1. EU fonda za ruralni razvoj

Vijećnici Općine Bednja na svojoj su sjednici održanoj u srijedu, 29. ožujka, jednoglasno donijeli suglasnosti o provedbi ulaganja u dva projekta koji će se kandidirati na Mjeru 7.4.1. EU fonda za ruralni razvoj.


UZ 22. OŽUJKA, SVJETSKI DAN VODA

U povodu obilježavanja 22. ožujka, Svjetskog dana voda, učenici prvih i trećih razreda osnovnih škola Franje Serta iz Bednje i Josipa Jedvaja u Vrbnu posjetili su Etnosredinu Podsečki u Rinkovcu. 


IZLOŽBA U Galeriji Dvora Trakošćan

U organizaciji Muzejske ustanove Dvor Trakošćan i Međunarodnog kluba prijatelja, u Galeriji dvora otvorena je izložba Lentikulari Zorana Gashija. Riječ je o izložbi slika nastalih specifičnom tehnikom – optičkim postupkom i kombinacijom dviju i više makulatura koje od posjetitelja zahtijevaju kretanje. Riječ je, zapravo, o optičkom elementu koji omogućuje da slike iz različitih kutova promatranja rezultiraju različitim pogledima te pritom stvaraju iluziju pokreta i treće dimenzije.


NA HUMU U baroknoj kapeli na Humu

U povodu blagdana sv. Josipa, u nedjelju je, 19. ožujka, bednjanski župnik vlč. Neven Blažon služio misi u kapelici sv. Josipa na Humu. Ranoproljetno vrijeme na otvoreno je izmamilo velik broj vjernika i hodočasnika, od kojih su se mnogi popeli pješice na Hum.


KULTURNA PROMOCIJA

Pet kajkavskih županija i Grad Zagreb u nedjelju su, 19. ožujka, na sajmu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu uspješno predstavili svoje turističke, gospodarske i kulturne posebnosti i zanimljivosti. Riječ je o turističko-gospodarskom i kulturnom projektu kojeg su, pod nazivom Kajkavci u Lisinskom, u suradnji s Radio Kajem organizirale Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.


NATJEČAJ Obavijest braniteljskih udrugama

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, raspisala je natječaj za dodjelu institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskog rata.


PRVA POMOĆ Na 15. gradskom natjecanju ekipa prve pomoći mladeži Hrvatskog Crvenog križa

Ekipa Osnovne škole Franje Serta u Bednji osvojila je treće mjesto na 15. gradskom natjecanju ekipa prve pomoći Hrvatskoga Crvenoga križa koje je održano u subotu, 11. ožujka, u Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića u Klenovniku. Na natjecanju je sudjelovalo osam ekipa prve pomoći iz kategorije pomlatka (osnovne škole) i dvije srednjoškolske ekipe.


 


Stranica 4 od 135Prva   Prethodna   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media