DANI FAŠNIKA

Stižu nam fašnički dani, a iz Općine Bednja najavljuju da će ove godine fašnička povorka u Bednji biti organizirana u nedjelju, 26. veljače. Maskirana povorka krenut će u 14 sati od Osnovne škole Franje Serta, prošetati ulicama Bednje (Gajevom, Poljakovom, Trgom sv. Marije i Trakošćanskom ulicom), sve do Vatrogasnog doma u Bednji. I kako to već obično biva na fošnjik ne Bednje, ponovno udariti brigu na veselje.


OBAVIJEST POLICIJSKE UPRAVE VARAŽDINSKE

Na području zemalja Europske unije u 2017. godini, sukladno aktivnostima organizacije TISPOL, provodit će se ciljane aktivnosti vezane za sigurnost prometa na cestama. U cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu, a posebno smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa, u sklopu tjedna provođenja akcije TISPOL - pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa, policijski službenici Policijske uprave varaždinske će od 13. do 19. veljače provoditi pojačani nadzor vozača teretnih vozila i autobusa.


POZIV OPĆINE BEDNJA

Jedinstveni upravni odjel Općine Bednja, temeljem odredbe članka 53. Zakona održivom gospodarenju otpadom („Narodne novine“ broj 94/13), članka 30. stavka 1. Pravilnika o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest („Narodne novine“ broj 69/16) upućuje


SUSRET UDRUGA UMIROVLJENIKA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

U  organizaciji Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u subotu, 4. veljače, u Sračincu je održana Kajkaviana, druženje uz kulturno-umjetnički program koji su osmislili i izveli sami umirovljenici. U zabavnom programu oni su na domaćem kajkavskom izričaju predstavili svoje djelovanje i aktivnosti, a neki od njih govorili su stihove, pjevali, plesali i glumili.


UDRUGA VINOGRADARA GERICO

Četrdesetak vinogradara i podrumara bednjanskoga kraja i okolice u subotu se, 4. veljače, odazvalo predavanju dr. sc. Željka Budinšćaka iz Zavoda za zaštitu bilja pri Hrvatskom centru za poljoprivredu, hranu i selo o suzbijanju opasne bolesti vinove loze zlatne žutice, koju prenosi američki cvrčak. Predavanje je organizirala Udruga vinogradara Gerico, sa željom da sve vlasnike pravodobno upozori na ovu opasnu bolest i poduči ih načinima na koji mogu sačuvati svoje vinograde.


NATJEČAJI

Temeljem Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, Ministarstvo branitelja objavljuje tri poziva za korištenje mjera u 2017. godini.


UDRUGA VINOGRADARA GERICO Poziv na predavanje u subotu, 4. veljače

Udruga vinogradara Gerico u subotu, 4. veljače, sve vinogradare i podrumare bednjanskoga kraja poziva na predavanje čija će tema biti – kako suzbiti zlatnu žuticu, opasnu bolest vinove koju prenosi američki cvrčak, a koja se u vinogradima u kojima se pojavi brzo širi i poprima razmjere epidemije, pričinjavajući goleme štete u trajnom propadanju i gubitku zaraženih trsova.


EU NATJEČAJI Objavljen novi natječaj za operaciju 6.3.1

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu podmjere 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, provedba tipa operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.


TRAKOŠĆAN Noć muzeja u dvorcu Trakošćan

Djelatnici Muzejske ustanove Dvor Trakošćan zasigurno će dugo pamtiti i ovogodišnju Noć muzeja održanu u petak, 27. siječnja, koja se ponovno potvrdila kao popularna i zanimljiva manifestacija. Premda je Dvor svake godine osvježava i dograđuje novim sadržajima, pa posjetitelji mogu biti sigurni da će ih u pohodima i lutanjima odajama grofovske obitelji uvijek dočekati neki novi, dotad neviđen sadržaj, trakošćanska Noć muzeja i ovoga je puta bila posebno zanimljiva.


TRAKOŠĆAN U hotelu Trakošćan održan tečaj „Palijativna skrb u Varaždinskoj županiji“

Oko 170 liječnika, medicinskih sestara i tehničara i drugog stručnog i medicinskog osoblja te predstavnici brojnih stručnih ustanova i institucija u petak su, 27. siječnja, u Trakošćanu sudjelovali u radu tečaja II. kategorije pod nazivom Palijativna skrb u Varaždinskoj županiji. Skup je održan u organizaciji Djelatnosti za palijativnu skrb Doma zdravlja Varaždinske županije te uz potporu i pomoć Dvora Trakošćan i Općine Bednja, a pošto je odaziv premašio sva očekivanja, tečaj je, umjesto u prvobitno predviđenom prostoru Galerije dvorca, održan u Kongresnoj dvorani Julijana hotela Trakošćan.


Stranica 3 od 132Prva   Prethodna   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media