OBIČAJI U organizaciji Udruge vinogradara Gerico

Za svaku je pohvalu trud mještana i vinskih udruga na čuvanju stoljetnih vinogradarskih običaja, to više što se time ujedno promiču i još uvijek nedovoljno iskorišteni gospodarski i turistički potencijali koji leže u vinogradarstvu i podrumarstvu našega područja. Među takvima je i postavljanje klopoteca o spomendanu sv. Lovre, običaj koji u suradnji sa susjednim vinskim udrugama već godinama njeguje Udruga vinogradara Gerico iz Bednje.


AKTUALNO Otvoreni su natječaji Ministarstva poduzetništva i obrta

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv za projekt "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima". Prijave se zaprimaju od 1.09.2016. godine do 14.10.2016. godine. Prijavu mogu podnijeti učenici srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta. Intenzitet potpore je 100%.


VELIKA GOSPA U ponedjeljak, 15. kolovoza

I ove godine Općina Bednja u suradnji sa župom Bednja i Turističkom zajednicom Trakošćan -  Općina Bednja organizira manifestaciju pod nazivom Valjiko mešo ne Bednje f sturinjske aprove. Poznato je da se proštenje povodom Velike Gospe u Bednji održava već stoljećima. To je najveće proštenje u širemu kraju koje okuplja vjernike s cijele Bednje i šire okolice te iz susjedne Krapinsko – zagorske županije, a zadnjih godina primjećuje se da mu se u sve većem broju odazivaju i posjetitelji iz Slovenije.


DAN POBJEDE

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Općine Bednja u četvrtak je, 4. kolovoza, položilo cvijeće i zapalilo svijeće na posljednjim počivalištima poginulih branitelja na groblju u Bednji te na spomen obilježju koje je poginulim bojovnicima cvetlinskoga kraja podignuto kod župne crkve Sv. Petra i Pavla u Cvetlinu. U izaslanstvu su bili načelnik Bednje Mirko Bistrović, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Brezni te predstavnici branitelja.


Svim građanima općine Bednja, a ponajprije braniteljima Domovinskog rata, najljepše čestitke u povodu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja upućuju načelnik Mirko Bistrović, zamjenik načelnika Mladen Poljak te članovi Općinskog vijeća Bednje s predsjednikom Ivanom Breznim.


U OBILASKU VODOOPSKRBNIH GRADILIŠTA

U pratnji brojnih radijskih, novinskih i televizijskih ekipa, načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Brezni s predstavnicima Komunalnog poduzeća Ivkom – predsjednikom Skupštine Ivkoma d.d. Miloradom Batinićem, direktorom Mladenom Stankom, tehničkim direktorom Ivkom voda Rankom Zboduljom i voditeljem vodoopskrbe i odvodnje u Ivkom vodama Daliborom Patekarom u utorak su, 2. kolovoza, obišli aktualna vodoopskrbna gradilišta u Mjesnom odboru Jamno – Brezova Gora.


Svim mještanima općine Bednja, a posebno hrvatskim braniteljima, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Športski klub upućuje čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Sveta misa održat će se u petak, 5.kolovoza u 19 sati pa molimo i pozivamo branitelje da dođu na Svetu Misu, po mogućnosti u odorama


VODOVODI

Načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović najavio je da će aktualno vodoopskrbno gradilište na Brezovoj Gori – a riječ je o vodovodu prema Ilijevcima, Tičekima i Vuzmima, u utorak, 2. kolovoza, obići predstavnici investitora, kako bi na licu mjesta vidjeli kako teku radovi čiji je cilj da mještani spomenutih zaselaka prvi put dobiju vodu.


UPOZORENJE OPĆINSKE UPRAVE GRAĐANIMA OPĆINE BEDNJA Ne odlažite privatan otpad u kontejnere na grobljima

Općina Bednja uputila je apel građanima svog administrativnog područja da svoj privatni komunalni i drugi otpad prestanu odlagati u kontejnere koji su postavljeni na mjesnim grobljima u Bednji, Cvetlinu i Vrbnu. Riječ je o praksi koja je uzela toliko maha da je Općina odlučila novčano kažnjavati nesavjesne građane koji su kontejnere na groblju – a koji su predviđeni isključivo za odlaganje smeća i otpada s groblja – masovno počeli koristiti za odlaganje smeća i otpada koji dovoze iz vlastitih kuća, okućnica i klijeti.


UDRUGA ZA ŠPORT I REKREACIJU CVETLIN

U petak i subotu, 22. i 23. srpnja, u organizaciji UŠR-a Cvetlin održan je tradicionalni 19. memorijalni turnir „Tri hrvatska viteza“. Prvoga dana održan je juniorski turnir za dječake godišta 1999. i mlađe.


Stranica 14 od 134Prva   Prethodna   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media