CVETLIN Veliko slavlje u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla

Lijepo je bilo u Cvetlinu u srijedu, 29. lipnja, na misnom slavlju i na proštenju koje se u toj župi tradicionalno održava u povodu proslave svetkovine njenih nebeskih zaštitnika, sv. Petra i Pavla. Tom je prigodom varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak posvetio novi oltar u koji je pohranio moći blaženog Alojzija Stepinca, suzaštitnika Varaždinske biskupije.


JAVNI POZV MINISTARSTVA PODUZETNIŠTVA I OBRTA

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni poziv „Inovacije novoosnovanih malih i srednjih poduzeća“, a namijenjen je sljedećim pravnim i fizičkim osobama:


OBAVIJEST UDRUGAMA

Obavještavamo sve ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi te one koje se bave zaštitom i očuvanjem kulturnih dobara i arheološke baštine, kao i samostalne umjetnike i umjetničke organizacije da je Ministarstvo kulture objavilo Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2017. godinu.


JUBILEJ Kavaliri slave 20 godina estradnog rada i stvaralaštva

Bednjanski Kavaliri velikim će koncertom u petak, 15. srpnja, obilježiti svojih kontinuiranih 20 godina estradnog rada i stvaralaštva. Sve svoje poklonike i ljubitelje domaće glazbe tim povodom pozivaju da tu večer svakako rezerviraju za estradno slavlje koje će pod velikim šatorom u Cvetlinu (dan prije cvetlinskog etnofestivala) početi u 19.30 sati.


TURISTIČKA ZAJEDNICA TRAKOŠĆAN – OPĆINA BEDNJA

Turistička zajednica Trakošćan – Općina Bednja predstavila je svoju turističku ponudu u sklopu 7. ivanečkog gospodarskog sajma i Festivala poduzetništva, obrtništva i OPG-ova „Moja poduzetna hrvatska u Ivancu.“ Riječ je o sajamskoj manifestaciji koju je slijedom dobre suradnje s Gradom Ivancem u sklopu Ivanečkog gospodarskog sajma organizirala Styria media grupa (Večernji list, 24 sata i Poslovni dnevnik).


Svim građanima općine Bednja, a ponajprije braniteljima Domovinskog rata, najljepše čestitke u povodu 25. lipnja, Dana državnosti, upućuju načelnik Mirko Bistrović, zamjenik načelnika Mladen Poljak te članovi Općinskog vijeća Bednje s predsjednikom Ivanom Breznim.


VATROGASTVO Održan je 9. KUP Dragutin Medved

U nedjelju, 19. lipnja, održan je 9. KUP „Dragutin Medved“. Domaćin KUP-a bilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Klenovnik. Kao što je poznato, KUP se održava u spomen na pokojnog bednjanskog vatrogasnog doajena Dragutina Medveda, koji je mnogo učinio za razvitak vatrogastva u cijelome ivanečkome kraju.


DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

U povodu Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, predstavnici Općine Bednja obišli su spomen obilježja poginulim antifašističkim borcima u Bednji i Rinkovcu. Uz prisjećanje na 22. lipnja 1941. godine, kada je u šumi Brezovici kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred kao prva postrojba pokreta otpora u tadašnjoj okupiranoj Europi, kao i na žrtve koje je u borbi protiv okupatora dao bednjanski kraj, izaslanstvo je na spomen obilježja položilo cvijeće i zapalilo svijeće.


Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, svim građanima općine Bednja čestitaju načelnik Mirko Bistrović, zamjenik načelnika Mladen Poljak te vijećnici Općinskoga vijeća s predsjednikom Ivanom Breznim.


PARAGLIDING

U povodu obilježavanja 15. obljetnice svoga rada, Klub slobodnog letenja Kolibri iz Cvetlina organizira natjecanje u preciznom slijetanju i u preletima parajedrilicom Kolibri Open 2016. Natjecanje će se održati u subotu, 25. lipnja, na poletištima na Ravnoj gori sa slijetanjem u Cvetlinu (alternativa u Višnjici). Natjecanje je međuklupskog karaktera pa će se domaćinima pridružiti i klubovi iz drugih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja.


Stranica 14 od 132Prva   Prethodna   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media