VELIKA GOSPA U BEDNJI

Veliko mnoštvo vjernika i hodočasnika iz svih bednjanskih župa i cijelog ivanečkog kraja, kao i iseljenih građana, u ponedjeljak se, 15. kolovoza, slilo u Bednju, na tradicionalnu proslavu Velike Gospe. Narod je i ovoga ljeta Gospinu pomoć i utjehu potražio na glavnoj poldanjoj misi održanoj u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. U koncelebraciji domaćeg župnika vlč. Nevena Blažona i brojnih drugih svećenika iz župa Bednjanskog dekanata, kojima se pridružio i župnik iz Vidma u Sloveniji pater Tarzicije Kolenko, misno slavlje predvodio je župnik iz Oštrica vlč. Mario Rukelj.


PROŠTENJE NA POTKOVI U nedjelju, 21. kolovoza

Slijedom ustaljene tradicije, proštenje na Potkovi u Mjesnom odboru Ježovec Gornji i ove će se godine održati prve nedjelje nakon Velike Gospe, a to znači u nedjelju, 21. kolovoza. Misno slavlje počet će u 11 sati, a predvodit će ga vlč. Danijel Herceg, župnik iz susjedne župe Jesenje.


PLANINARSKO DRUŠTVO “MIV” VARAŽDIN U NEDJELJU, 21.08.2016.GODINE ORGANIZIRA 9. OD 10 PLANINARSKIH POHODA, ŠTO SE NA PODRUČJU VARAŽDINSKE ŽUPANIJE ORGANIZIRAJU U OKVIRU PROGRAMA VARAŽDINSKOG FESTIVALA ULIČNIH ŠETAČA – ŠPANCIRFEST


Svim građanima bednjanskoga kraja, a napose braniteljima i obiteljima poginulih branitelja te iseljenim mještanima, najljepše čestitke uz blagdan Velike Gospe upućuju načelnik Mirko Bistrović, zamjenik načelnika Mladen Poljak te vijećnici Općinskoga vijeća Općine Bednje s predsjednikom Ivanom Breznim.


OBIČAJI U organizaciji Udruge vinogradara Gerico

Za svaku je pohvalu trud mještana i vinskih udruga na čuvanju stoljetnih vinogradarskih običaja, to više što se time ujedno promiču i još uvijek nedovoljno iskorišteni gospodarski i turistički potencijali koji leže u vinogradarstvu i podrumarstvu našega područja. Među takvima je i postavljanje klopoteca o spomendanu sv. Lovre, običaj koji u suradnji sa susjednim vinskim udrugama već godinama njeguje Udruga vinogradara Gerico iz Bednje.


AKTUALNO Otvoreni su natječaji Ministarstva poduzetništva i obrta

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv za projekt "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima". Prijave se zaprimaju od 1.09.2016. godine do 14.10.2016. godine. Prijavu mogu podnijeti učenici srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta. Intenzitet potpore je 100%.


VELIKA GOSPA U ponedjeljak, 15. kolovoza

I ove godine Općina Bednja u suradnji sa župom Bednja i Turističkom zajednicom Trakošćan -  Općina Bednja organizira manifestaciju pod nazivom Valjiko mešo ne Bednje f sturinjske aprove. Poznato je da se proštenje povodom Velike Gospe u Bednji održava već stoljećima. To je najveće proštenje u širemu kraju koje okuplja vjernike s cijele Bednje i šire okolice te iz susjedne Krapinsko – zagorske županije, a zadnjih godina primjećuje se da mu se u sve većem broju odazivaju i posjetitelji iz Slovenije.


DAN POBJEDE

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Općine Bednja u četvrtak je, 4. kolovoza, položilo cvijeće i zapalilo svijeće na posljednjim počivalištima poginulih branitelja na groblju u Bednji te na spomen obilježju koje je poginulim bojovnicima cvetlinskoga kraja podignuto kod župne crkve Sv. Petra i Pavla u Cvetlinu. U izaslanstvu su bili načelnik Bednje Mirko Bistrović, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Brezni te predstavnici branitelja.


Svim građanima općine Bednja, a ponajprije braniteljima Domovinskog rata, najljepše čestitke u povodu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja upućuju načelnik Mirko Bistrović, zamjenik načelnika Mladen Poljak te članovi Općinskog vijeća Bednje s predsjednikom Ivanom Breznim.


U OBILASKU VODOOPSKRBNIH GRADILIŠTA

U pratnji brojnih radijskih, novinskih i televizijskih ekipa, načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Brezni s predstavnicima Komunalnog poduzeća Ivkom – predsjednikom Skupštine Ivkoma d.d. Miloradom Batinićem, direktorom Mladenom Stankom, tehničkim direktorom Ivkom voda Rankom Zboduljom i voditeljem vodoopskrbe i odvodnje u Ivkom vodama Daliborom Patekarom u utorak su, 2. kolovoza, obišli aktualna vodoopskrbna gradilišta u Mjesnom odboru Jamno – Brezova Gora.


Stranica 12 od 132Prva   Prethodna   7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media