KLIZIŠTA Općina Bednja izdala rješenja za izvođenje radova na sanaciji klizišta

Jedinstveni upravni odjel Općine Bednja je tvrtkama Trg iz Zagreba i Jedinstvu iz Krapine, kojima su Hrvatske ceste povjerile sanacijske radove na klizištima, izdao rješenja za izvođenje radova na klizišnim lokacijama u Koreničkima i Bračkima.


NATJEČAJI Regionalna zaklada Zamah raspisala natječaj za financijsku podršku građanskim akcijama

Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah” raspisala je natječaj za financijsku podršku građanskim akcijama “Naš doprinos zajednici”, čiji je cilj podrška građanskim akcijama u lokalnoj zajednici kojima se podiže razina kvalitete življenja u toj zajednici kroz poticanje aktivnog građanstva i korištenje lokalnih potencijala. 


SANACIJA KLIZIŠTA

Hrvatske ceste proteklih su dana i službeno u posao uvele izvođače radova na sanaciji triju klizišta na području općine Bednja – u Koreničkima, Monterićima i Bračkima. Po riječima direktora Komunalnog poduzeća Kemauček Krunoslava Blažija, sanacijske radove na klizištu u Bračkima obavljat će tvrtka Trg d.o.o. iz Zagreba (rok dovršetka: 120 dana od dana uvođenja u posao), dok će klizišta u Koreničkima i Monterićima sanirati zagrebačka tvrtka Jedinstvo (rok završetka: 90 dana).
 


ZIMSKI PRAZNICI Župan „izborio“ dva dana dulje zimske praznike osnovnoškolaca i srednjoškolaca u Varaždinskoj županiji

Iako je tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Predrag Šustar donio odluku da zimski odmor učenika počinje 27. prosinca 2016. godine, a završava 11. siječnja 2017. godine te o početku nastave u drugom polugodištu u četvrtak, 12. siječnja 2017., učenici osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije ipak će na nastavu u drugom polugodištu krenuti ne u sredini tjedna, već u ponedjeljak, 16. siječnja.


PREDAVANJE U BEDNJI U povodu Međunarodnog dana starijih osoba

U povodu obilježavanja 1. listopada, Međunarodnog dana starijih osoba, Patronažna služba Bednje uputila je poziv svim zainteresiranim građanima, a pogotovo osobama starije životne dobi, da se u petak, 30. rujna, odazovu stručnom predavanju naslovljenom Zdrava starost koje će se održati u društvenom domu u Bednji.


GRADNJA Radovi na cesti Bednja – Trakošćan

Na dionici ceste Bednja – Trakošćan (u Pleši prema Trakošćanu) u punom su jeku radovi na proširenju dijela prometnice te na gradnji nogostupa i uređenju oborinske odvodnje. Radovi se obavljaju na potezu dugom 800 metara, a ukupna im je vrijednost 610.000 kuna. Većinu sredstava, 75 posto, osigurava Županijska uprava za ceste, a ostatak izdvaja Općina Bednja.
 


TURISTIČKA PROMOCIJA

Turistička zajednica Trakošćan - Općina Bednja u suradnji je s Turističkom zajednicom Varaždinske županije i LAG-om Sjeverozapad sudjelovala na ovogodišnjem 24. zagorskom gospodarskom zboru u Krapini, jednom od najvećih sajamskih i izložbenih gospodarskih događanja u ovom dijelu Hrvatske. Održano je od 8. do 10. rujna, u sklopu Tjedna kajkavske kulture, u organizaciji Zagorskog gospodarskog zbora, Krapinsko-zagorske županije, Grada Krapine, Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije, HGK - Županijske komore Krapina i Radio Kaja.


PODUZETNIŠTVO Otvoren je Javni poziv Ministarstva gospodarstva za dodjelu državnih potpora za ulaganja u proizvodne tehnologije

Ministarstvo gospodarstva je 7. rujna 2016. godine objavilo Javni poziv po programu dodjele državne potpore za ulaganja u proizvodne tehnologije.
Poziv je namijenjen malim, srednjim i velikim poduzetnicima i otvoren je do 7. listopada.
 


AKTUALNO Dabrovi uništili nasade kukuruza na oranicama uz rijeku Bednju

Proteklih dana Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Bednja pojedini su mještani prijavili velike štete koje su im na njivama uz rijeku Bednju pričinili dabrovi. Član Povjerenstva za procjenu elementarnih šteta i općinski vijećnik Josip Podsečki tim se povodom i osobno uputio na teren te se uvjerio da su pritužbe mještana i više negoli opravdane.


TRAKOŠĆAN Završila je Škola medijske kulture "Dr. Ante Peterlić"

Svečanom prezentacijom programskih sadržaja završila je 18. Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić, koja se održavala od 18. do 28. kolovoza u Trakošćanu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza.


Stranica 12 od 134Prva   Prethodna   7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media