PREDAVANJE U organizaciji Patronažne službe Bednja

Dvadesetak osoba, uglavnom treće životne dobi iz Bednje i okolice, u petak se, 30. rujna, u društvenom domu u Bednji odazvalo predavanju naslovljenom „Zdrava starost“, koje je za svoje sugrađane održala patronažna sestra Brankica Digula. Ona se tom prilikom osvrnula na najčešće tegobe i probleme s kojima se susreću starije osobe te o načinu suočavanja i nošenja s objektivnim problemima koje godine donose u životu svakog čovjeka.


MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Predsjednik bednjanske Udruge umirovljenika Josip Podsečki prošlog je vikenda, s još nekolicinom članova, nazočio manifestaciji u Malom Bukovcu, koju je u povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba organizirao Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije.


NA TISKOVNOJ KONFERENCIJI Mladi filatelisti kao promotori turizma Varaždinske županije i Općine Bednja

U Županijskoj palači u Varaždinu u petak je, 30. rujna, predstavljen program XI. škole mladih filatelista „Trakošćan 2016.“ koja će održati 8. listopada u Trakošćanu. U ovogodišnjem programu Škole mladi filatelisti s područja Varaždinske, ali i drugih županija i država, imat će priliku predstaviti svoje radove, ali i steći i mnoga nova filatelsitička znanja od stručnjaka i mentora.


FILATELIJA Ususret XI. školi mladih filatelista Trakošćan 2016.

U petak, 30. rujna, u Maloj dvorani Županijske palače u Varaždinu održat će se tiskovna konferencija na kojoj će biti predstavljen program XI. škole mladih filatelista „Trakošćan 2016.“ Riječ je o manifestaciji koja će se održati 8. listopada ove godine u Muzejskoj ustanovi Dvor Trakošćan.


KLIZIŠTA Općina Bednja izdala rješenja za izvođenje radova na sanaciji klizišta

Jedinstveni upravni odjel Općine Bednja je tvrtkama Trg iz Zagreba i Jedinstvu iz Krapine, kojima su Hrvatske ceste povjerile sanacijske radove na klizištima, izdao rješenja za izvođenje radova na klizišnim lokacijama u Koreničkima i Bračkima.


NATJEČAJI Regionalna zaklada Zamah raspisala natječaj za financijsku podršku građanskim akcijama

Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah” raspisala je natječaj za financijsku podršku građanskim akcijama “Naš doprinos zajednici”, čiji je cilj podrška građanskim akcijama u lokalnoj zajednici kojima se podiže razina kvalitete življenja u toj zajednici kroz poticanje aktivnog građanstva i korištenje lokalnih potencijala. 


SANACIJA KLIZIŠTA

Hrvatske ceste proteklih su dana i službeno u posao uvele izvođače radova na sanaciji triju klizišta na području općine Bednja – u Koreničkima, Monterićima i Bračkima. Po riječima direktora Komunalnog poduzeća Kemauček Krunoslava Blažija, sanacijske radove na klizištu u Bračkima obavljat će tvrtka Trg d.o.o. iz Zagreba (rok dovršetka: 120 dana od dana uvođenja u posao), dok će klizišta u Koreničkima i Monterićima sanirati zagrebačka tvrtka Jedinstvo (rok završetka: 90 dana).
 


ZIMSKI PRAZNICI Župan „izborio“ dva dana dulje zimske praznike osnovnoškolaca i srednjoškolaca u Varaždinskoj županiji

Iako je tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Predrag Šustar donio odluku da zimski odmor učenika počinje 27. prosinca 2016. godine, a završava 11. siječnja 2017. godine te o početku nastave u drugom polugodištu u četvrtak, 12. siječnja 2017., učenici osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije ipak će na nastavu u drugom polugodištu krenuti ne u sredini tjedna, već u ponedjeljak, 16. siječnja.


PREDAVANJE U BEDNJI U povodu Međunarodnog dana starijih osoba

U povodu obilježavanja 1. listopada, Međunarodnog dana starijih osoba, Patronažna služba Bednje uputila je poziv svim zainteresiranim građanima, a pogotovo osobama starije životne dobi, da se u petak, 30. rujna, odazovu stručnom predavanju naslovljenom Zdrava starost koje će se održati u društvenom domu u Bednji.


GRADNJA Radovi na cesti Bednja – Trakošćan

Na dionici ceste Bednja – Trakošćan (u Pleši prema Trakošćanu) u punom su jeku radovi na proširenju dijela prometnice te na gradnji nogostupa i uređenju oborinske odvodnje. Radovi se obavljaju na potezu dugom 800 metara, a ukupna im je vrijednost 610.000 kuna. Većinu sredstava, 75 posto, osigurava Županijska uprava za ceste, a ostatak izdvaja Općina Bednja.
 


Stranica 10 od 132Prva   Prethodna   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media