POZIV PČELARIMA

Pčelarska udruga Čmalico iz Bednje poziva sve pčelare s područja Bednje i okolice, ali i sve druge zainteresirane građane našega i širega kraja, da u subotu, 12. studenog, rezerviraju vrijeme za zanimljiva predavanja koja će se toga dana održati u prostorijama Osnovne škole Franje Serta u Bednji.


Akademska godina 2016./17.

 


USPJEH Na 36. smotri dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ u Sv. Ivanu Zelini

Kristina Jurić, učenica šestog razreda Osnovne škole Franje Serta u Bednji, ostvarila je sjajan uspjeh na 36. smotri dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ koja je prošlog vikenda održana u Sv. Ivanu Zelini, u organizaciji tamošnjeg Pučkog otvorenog učilišta. Potvrđuje to i podatak da je stručni ocjenjivački sud u sastavu dr. sci. Ivo Kalinski (predsjednik) s članovima dr. sci. Božicom Pažur i dr. sci. Jožom Skokom Kristini dodijelio priznanje za pjesmu Žarvi te je uvrstio među najbolja ovogodišnja dječja pjesnička ostvarenja!


MEĐUGRANIČNA SURADNJA

U subotu, 22. listopada, KUD  Cvetlinski zvon iz Cvetlina predstavljao je Općinu Bednju na susretu kulturno – umjetničkih  društava pograničnih općina i gradova Slovenije i Hrvatske koji je održan u općini Rače - Fram kod Maribora.


SIGURNOST

U nazočnosti predstavnika PU varaždinske Danijela Posavca i Darka Dragičevića te načelnika Policijske postaje Ivanec Borisa Divjaka, u općinskoj je vijećnici održana 18. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Bednja. Glavna tema sjednice bilo je stanje sigurnosti u području prometa, kriminaliteta te narušavanja javnog reda i mira.


3. GOSPODARSKI SAJAM

U petak i subotu, 14. i 15. listopada, u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održan je 3. Gospodarski sajam, koji je otvorio gradonačelnik Varaždina Goran Habuš. Ovogodišnji sajam nudio je cjelodnevni program za posjetitelje, kojima je bio omogućen i besplatan ulaz.


STIPENDIJE

Na internetskim stranicama Varaždinske županije objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2016./2017. Riječ je o 65 stipendija koje se dodjeljuju za:


SOLIDARNOST Počela je 44. sabirna akcija Hrvatskog Crvenog križa

Počela je 44. sabirna akcija Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu 2016.", pod motom "Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija'', a u koju se uključuje i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec  i u koju su pozvani građani s područja općine Bednja. Radi se o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a provodi se u svih 130 društava u RH.


FILATELIJA Održana je 11. škola mladih filatelista „Trakošćan 2016.“

Da poštanska marka nije samo hobi, nego i objekt stjecanja znanja i obrazovanja, dokazala je i ovogodišnja XI. škola mladih filatelista „TRAKOŠĆAN 2016.“. Organizator XI. škole mladih filatelista „TRAKOŠĆAN 2016.“ je Klub mladih filatelista „TRAKOŠĆAN“ uz potporu Ministarstva kulture, Varaždinske županije, Općine Bednja, Dvora Trakošćan, Grada Lepoglave, Hrvatske pošte d.d., Hrvatskog filatelističkog saveza, Tiskare Zrinski d.d., kao i mnogobrojnih sponzora i donatora.


Svim građanima općine Bednja, a ponajprije braniteljima Domovinskog rata, najljepše čestitke u povodu 8. listopada, Dana neovisnosti, upućuju načelnik Mirko Bistrović, zamjenik načelnika Mladen Poljak te članovi Općinskog vijeća Bednje s predsjednikom Ivanom Breznim.


Stranica 10 od 133Prva   Prethodna   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media